JELENA BALIĆ
Style Club

Što nosi ljeti? Mirela Forić Srna otkriva najbolje modne komade u koje se isplati investirati

U novoj kolumni naša suradnica donosi piše o omiljenim brendovima, trendi odjeći, obući i dodacima bez kojih ne može zamisliti vruće ljetne dane. Zavirite u njezinu ljetnu garderobu...

U novoj kolumni naša suradnica donosi piše o omiljenim brendovima, trendi odjeći, obući i dodacima bez kojih ne može zamisliti vruće ljetne dane. Zavirite u njezinu ljetnu garderobu...

Moram priznati da sam, kad je u pitanju investicija u ljetne komade odjeće, obuće i modnih dodataka poprilično skromna. Iako na jesen sve nadoknadim i, na žalost, vrlo brzo produbim rupu u budžetu. Ljeti mi doista ne treba previše odjeće. Moj lifestyle nije popunjen društvenim događajima i zapravo sam s godinama shvatila i prihvatila da je manje često više.

Postoje ti neki komadi bez kojih ne mogu, bitno mi je da su praktični, da ih mogu nositi i po danu i na večer, da se ne gužvaju u koferu i da ih mogu lako kombinirati.

Svi koji me poznaju znaju da većinu ljeta živim u haljinama moje drage prijateljice Vite Kin, sada već svjetski poznate ukrajinske dizajnerice. Napravljene su od najkvalitetnijeg lana koji savršeno odgovara ljetnim vrućinama, ali i mojoj estetici. Svake godine svoju pozamašnu kolekciju njenih haljina nadopunim barem jednim novim modelom.

image

Lanena maksi haljina, Vita Kin

Za svečaniju prigodu ovog ljeta biram Valentino. Volim Pier Paola Picciolija, i kao dizajnera i kao čovjeka, žao mi je što je otišao iz brenda tako da ću svakako investirati u neku od njegovih posljednjih kreacija za tu modnu kuću.

image

Haljina Valentino, Maria Store

Šeširi su mi s godinama postali neizostavni ljetni dodatak. Sve više mi smeta sunce, a i lice mi je postalo osjetljivije na njegove negativne utjecaje. Moj izbor je već godinama Borsalino, jednostavan, elegantan i kvalitetan.

image

Šešir Cuenca Borsalino, Maria Store

Odavno sam se odrekla cipela na petu ljeti. Prvo s jednim, a zatim s dvoje djece, s kolicima na klizavim kamenim kalelargama jednostavno nije išlo. Volim ravne sandale brenda Aquazzura, a ove crne, s crvenim koraljima, pašu uz većinu mojih ljetnih kombinacija. Ako prigoda ipak zatraži nešto otmjenije, niska peta bijelih Manolo Blahnik klasičnih sandala odlično će pristajati uz casual traperice, ali i večernje haljine.

image

Sandale Aquazzura

Ne volim skupe dizajnerske torbe za plažu. Diorov ceker s mojim imenom? Ne hvala! Moje su na kraju dana uvijek masne od raznih krema, pune pijeska i dječjih mokrih kupaćih kostima, tako da je ova platnena torba paisley (ili kašmirskog) uzorka savršen odabir.

Postoji puno brendova i modela kupaćih kostima koji mi se sviđaju, ali sam već dvadeset godina vjerna Eresu. Materijali od kojih su izrađeni su presudni, tanki su, lagani i brzo se suše, minimalistički modeli jednostavno mi odgovaraju. Došla sam do točke gdje sam skupila sve boje i nijanse. Koliko kod da sam tražila nikako nisam uspjela pronaći brend s kojim bih bila jednako zadovoljna.

image

Kupaći kostim u dvije nijanse, Eres

I tu dolazimo do torbi i naočala, naprosto ne znam na što sam slabija. Već mi se dugo nije svidjela neka torba kao što mi se svidjela basket bag brenda Loewe.

image

Torba Loewe

To je savršena ljetna torba u bijeloj ili crnoj varijanti u vezi koje mi odgovara apsolutno sve osim cijene. Tako da se bojim kako će ostati samo želja. Pa i ne moramo imati sve čemu se divimo, zar ne? Za večernji izlazak savršen je odabir srebrna Bottega sardina torba u koju stane sve što mi treba. A sa srebrnim se ili zlatnim detaljima ljeti se ne može pogriješiti.

image

Torba Bottega Veneta Sardine, Maria Store

Obožavam sunčane naočale Jacques Marie Magea, Francuza s Los Angeleskom adresom, koje su ručno proizvedene u Japanu. Skupljam ih kao umjetnička djela, a nabavljam širom svijeta, kad god naiđem na model koji mi se sviđa. Bezbroj je unikatnih oblika za baš svaki oblik lica.

image

Sunčane naočale Jacques Marie Mage, model Leonard

Linker
29. lipanj 2024 09:39