WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION
Modna ikona

Prošlo je 26 godina od premijere serije "Seks i grad": Ovo su top lookovi omiljene Carrie Bradshaw

Uloga kolumnistice u seriji "Seks i grad" proslavila je Sarah Jessicu Parker, koja je zajedno s likom koji je igrala postala sinonim odličnog stila obožavateljicama diljem svijeta - prisjetili smo se kultnih lookova.

Uloga kolumnistice u seriji "Seks i grad" proslavila je Sarah Jessicu Parker, koja je zajedno s likom koji je igrala postala sinonim odličnog stila obožavateljicama diljem svijeta - prisjetili smo se kultnih lookova.

Prošlo je točno 26 godina od premijere kultne serije "Seks i grad". Popularna američka televizijska serija koja je emitirana na HBO-u od 1998. do 2004. godine bazira se na istoimenoj knjizi Candace Bushnell, koja je zbirka njenih kolumni za New York Observer. Serija prati živote i ljubavne avanture četiriju prijateljica koje žive u New Yorku i prolaze kroz različite faze svojih života - bave se karijerama, ljubavnim vezama, prijateljstvom, i društvenim očekivanjima. Prva epizoda emitirana je 6. lipnja 1998. godine, a epizodu po epizodu rušila je ljubavne i seksualne tabue, kao i one modne. Kroz šest sezona originalne serije imali smo priliku vidjeti mnoštvo fantastičnih kombinacija koje je za glavne junakinje osmislila Patricia Field, obožavana američka kostimografkinja i stilistica, a najveća modna ikona proizašla iz serije definitivno je Carrie Bradshaw koju glumi Sarah Jessica Parker. Uvijek ćemo je povezivati s korzetima, ogrlicama s imenom i naravno Manolo Blahnik cipelama. Status modne ikone zaslužila je zbog svog jedinstvenog i odvažnog stila, kao i kombinacije luksuznih brendova s nezaboravnim modnim komadima koji su inspirirali žene diljem svijeta. Izdvajamo njezine odjevne kombinacije koje se i danas pamte, a obožavatelji o njima i dalje raspravljaju.

Trend kojeg je Carrie ponajviše popularizirala svakako su balerina suknje pa krećemo s legendarnom baletnom suknjicom koju je nosila i na najavnoj špici serije. Patricia Field pronašla ju je za svega pet dolara.

image
EVERETT

"Mislim da je moja najdraža kombinacija koju sam stilizirala za Carrie ona iz drugog filma kad sam je odjenula u J‘adore Dior majicu i dugačku suknju od tafta", rekla je Patricija Field kada su je pitali za najbolju kombinaciju koju je osmislila za Carrie.

image
EVERETT

Kada se Carrie pojavila u haljini s novinskim printom, obožavateljice su potpuno poludjele za sličnim komadima. Haljina koju je dizajnirao John Galliano za modnu kuću Christian Dior dobila je kultni status pa nikoga nije iznenadilo kad ju je Carrie Bradshaw ponovno nosila u drugom "Seks i grad" filmu.

image
PROFIMEDIA

Svi pravi obožavatelji serije sjećaju se scene u kojoj su Faca i Carrie upali u jezero usred Central Parka. Iako je sama scena bila kaotična, lepršava cvjetna haljina koju Carrie u tom trenutku nosi postala je legendarna.

image
CRAIG BLANKENHORN/EVERETT

Upravo je Carrie još davno popularizirala cvijet kao ukras na odjeći. Nosila ga je na početku svoje romanse s Aidanom, a u jednoj od scena uz cvijet se našla i obožavana Dior sedlo-torba.

image
CRAIG BLANKENHORN/EVERETT

Carrie Bradshaw postala je simbol moderne, urbane žene koja koristi modu kao sredstvo izražavanja svoje osobnosti i stila života. Njen utjecaj na modu je trajan i nastavlja inspirirati ljubitelje mode širom svijeta.

Linker
19. lipanj 2024 04:09