TATIANA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Evo ih opet

Taylor Swift u hit čizmama iz 2010. godine - neki ih obožavaju, a neki ne mogu smisliti, ali vratile su se na police trgovina

Model Lita brenda Jeffrey Campbell ili pak one Vivienne Westwood nisu za svačiji modni ukus, ali nema šanse da s njima prođete nezapaženo.

Model Lita brenda Jeffrey Campbell ili pak one Vivienne Westwood nisu za svačiji modni ukus, ali nema šanse da s njima prođete nezapaženo.

Nekoć su ih zvali najružnijim cipelama na svijetu, mogli ste ih obožavati ili mrziti, a ovih im je dana naglo porasla popularnost i to nakon samo jednog izlaska najveće pop zvijezde današnjice, Taylor Swift (34). Paparazzi su je snimili dok se zabavljala sa svojom prijateljicom, manekenkom Gigi Hadidi u New Yorku, a ono čime je privukla dodatnu pažnju je obuća koju je iskombinirala s kratkom kariranom suknjom i crnim rezanim topićem dugih rukava. Mnogi su na prvi pogled prepoznali gležnjače na platformu i vrtoglavu visoku petu zmijskog uzorka s potpisom Vivienne Westwood.

Model jer to koji nevjerojatno podsjeća na čizme Lita brenda Jeffrey Campbell koje su bile najpopularnije početkom 2010. godine i koje su svjetske zvijezde jednostavno obožavale. Lindsay Lohan, Demi Lovato, Jessica Alba, Ashley Benson i Ashley Tisdale samo su neke od njih koje su ih često nosile i modno inspirirale svoje obožavateljice u to doba.

image

Taylor Swift u Vivienne Westwood čizmama koje neodoljivo podsjećaju na model Lita Jeffrey Campbell

TATIANA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

No nisu ih svi baš voljeli. Mnoge modne blogerice i influencerice proglasile su ih nepoželjnima, a The Daily Beast ih je u jednom članku iz 2013. godine opisao kao najružnije cipele na svijetu. "Jednostavno rečeno, cipela izgleda poput slona na vašoj nozi‘, napisali su u izdanju. Prve su u prodaji bile 2010. godine, cijena im je iznosila 160 dolara i bile su dostupne samo u žutoj boji. Ime su dobile po pjevačici benda The Runaways Liti Ford.

No u sljedeće tri godine postale su dostupne u čak 164 boje i različitih uzoraka, a 160 tisuća pari cipela pronašlo je nove vlasnice diljem svijeta. Bilo je tu Lita prekrivenih metalnim šiljcima, s otisnutom američkom zastavom, ukrašenih kamenčićima, a čak je izdana potpuno bijela linija namijenjena mladenkama. "Svake sezone dodavani su novi materijali ili detalji za pete", izjavila je bivša zaposlenica Jeffreya Campbella Sharon Blackburn za The Cut 2020. godine. "Imali smo verzije s čipkom, svjetlucavim bojama, leopard uzorkom, zmijskom, s prozirnim vinilom, poprskanih bojom, neonske, svjetleće u mraku, krznene, karirane, s laserski izrezanim tratinčicama i izbušenim zvijezdama", prisjetila se.

Inače, iz Jeffreyja Campbella su ranije ove godine objavili vijest da se Lita čizme vraćaju u prodaju. Na policama trgovina našli su se modeli u crnoj, plavoj i boji marelice, s američkom zastavom, leopard uzorkom, crne s metalnim šiljcima, Nightlita i Giantlita, a cijene im se kreću od 170 do 229 eura.

image

Lita čizme 193,95 eura

JEFFREY CAMPBELL
image

Lita čizme 229,95 eura

JEFFREY CAMPBELL
image

Lita čizme 179,95 eura

JEFFREY CAMPBELL
image

Lita čizme 220,95 eura

JEFFREY CAMPBELL
Linker
24. rujan 2024 18:02