MSCHF
Viralni hit

MSCHF predstavio novi model tenisica s kojim su se narugali popularnim sambicama

Umjetnički kolektiv poznat po svojim otkačenim modnim komadima izbacio je tenisice nalik popularnom Adidasovom modelu.

Umjetnički kolektiv poznat po svojim otkačenim modnim komadima izbacio je tenisice nalik popularnom Adidasovom modelu.

Umjetnički kolektiv MSCHF koji nas svako malo iznenadi svojim inovativnim i zabavnim kreacijama izbacio je opet nešto novo, a ovoga puta riječ je o Adidas Samba-Esque tenisicama koje su dio kolekcije v2.wav. Kolekcija je posveta brenda blokecoreu - s novim tenisicama, odjećom i dodacima posvećenima svijetu nogometa i engleskoj nogometnoj kulturi. Koliko god neobične bile njihove kreacije, sve što ovaj umjetnički kolektiv sa sjedištem u Brooklynu dizajnira brzo postane viralno i zatim nestane iz javnosti. Moglo bi se reći - brza moda u punom smislu riječi. Nerijetko završe i na sudu zbog optužbi za kopije različitih brendova, a nove tenisice koje su izbacili posebne su i otkačene i svojevrsna su imitacija kopački. Kao što biste mogli očekivati ​​od MSCHF-a, tenisica je sve samo ne konvencionalna: gumeni potplat pune dužine slijedi otkačen uzorak valovitog oblika, sličan onom na tenisicama brenda o kojima se mnogo raspravljalo “Wavy Baby”, čija je silueta imitirala Vans u parnici za autorska prava. Ovoga puta pazili su na to da sličnost s originalnim Sambama ne bude pretjerana, ali može se povući usporedba zbog izgleda i gumenog potplata.

image
MSCHF

Ovo je prvi put da je MSCHF izbacio i odjeću u kombinaciji s novim tenisicama pa su tako u sklopu kolekcije izašli i dresovi koji su dostupni u ružičastoj i plavoj boji, kombinirani s kratkim hlačama i čarapama. Dresovi su u skladu s MSCHF-ovom tradicijom odvažnih ideja, svijetlih boja i anarhičnog stava prema registriranoj robnoj marki, a kolekciju zaokružuje nogometna lopta napravljena u suradnji s Umbrom. Dizajnirana je tako da djeluje kao da je u pokretu - s tipičnim peterokutima i šesterokutima koji su zamagljeni u rastegnute oblike. Korištenje ove lopte na stvarnom terenu moglo bi biti pomalo zbunjujuće, ali svakako izgleda sjajno, prenoseći koncept tenisica i cijele kolekcije na jedinstven način. Cijena tenisica je 295 dolara, dok se ostatak kolekcije kreće od 40 do 200 dolara.

MSCHF je prije ove kolekcije izlazio s raznim neuobičajenim modnim komadima pa je tako uz pomoć brenda Crocs izbacio čizme koje nisu za svačiji ukus. Odjeven kao mimičar na Tjednu mode u Parizu, Estonski reper Tommy Cash prvi je nosio velike žute MSCHF x Crocs čizme. Ovaj hibridni model ima isti oblik kao njihov Big Red Boot model, ali s rupičastim detaljima po kojima su Crocsice prepoznatljive. Tu je i traka koja ide iza gležnja što znači da se klompe nose na tzv. "sportski način". Čizme su se mogle kupiti preko MSCHF-ove aplikacije za 350 američkih dolara, odnosno za 320,70 eura.

image
ARTURO HOLMES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA ARTURO

Osim cipela, kreativni kolektiv se u prošlosti poigrao i s torbom i to najmanjom na svijetu. MSCHF se tim pothvatom narugao apsurdnosti potrošačke kulture i trendu luksuznih minijaturnih torbica koje postaju sve manje, a prodana je na aukciji za 63.750 dolara.

image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Linker
21. rujan 2024 03:13