Gisele Bundchen 2011.,na glamuroznom događanju u Los Angelesu

 MARYEVANS/ALLSTAR/GRAHAM WHITBY/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA
Za čime žudi?

Gisele Bündchen u trudnoći žudi za posebnim okusima, a otkrila je i svoj recept za savršen jutarnji smoothie

Jedna od najuspješnijih manekenki očekuje svoje treće dijete s partnerom Joaquimom Valenteom, koji će prvi put postati otac, a podijelila je novi princip po kojem priprema smoothieje.

Jedna od najuspješnijih manekenki očekuje svoje treće dijete s partnerom Joaquimom Valenteom, koji će prvi put postati otac, a podijelila je novi princip po kojem priprema smoothieje.

Otkako očekuje bebu s novim partnerom Joaquimom Valenteom, svi se pitaju što jede Gisele Bündchen? Jedna od najljepših trudnica na svijetu i autorica kuharice "Nourish: Simple Recipes to Empower Your Body and Feed Your Soul" objavljene u ožujku ove godine, podijelila je što kuha, kako stiže svaki dan pripremati zdrave i ukusne obroke za 14-godišnjeg sina Benjamina i kćer 11-godišnju Vivian iz bivšeg braka s Tomom Bradyjem te svog partnera te otkrila svoje brze savjete za zaposlene mame i kako uz afinitet prema finim zalogajima, uspijeva održati preporučljivu težinu.

A doznalo se i da 44-godišnja manekenka u svojoj trećoj trudnoći žudi za okusima iz rodnog Brazila. Oduvijek je voljela smoothie od banane: sada joj je to omiljeni doručak. Za ručak, pak, ima želju jesti savitke od zelene salate s piletinom i zelenim pestom, ali i konkretna jela u kojem je uživala u domovini.

"Žudi za istim jelima u kojima je uživala dok je odrastala u Brazilu, poput odreska na žaru s chimichurrijem i pirjanim zelenilom", rekao je izvor za DailyMail. Riječ je o popularnom umaku koji potječe iz Argentine, a priprema se od listova peršina, maslinovog ulja, malo vode, lišća korijandera, češnjaka, luka po želji, čilija, limunovog soka, malo šećera, soli i origana. Odličan je uz grilano meso i povrće, s tim da ga manekenka jede uz grilani odrezak i pirjano lisnato povrće.

"Gisele doista kuha kod kuće sa svojom djecom. Mnogi ljudi to ne znaju o njoj, ali ona je izvrsna kuharica, obroci su joj nevjerojatni. Osnova joj je puno svježeg povrća sa začinima", nastavio je izvor za DailyMail.

Pokazalo se i to da je kuhala za sve svoje bivše, nekadašnjeg supruga Toma Bradyja i Leonarda DiCaprija s kojim je bila u vezi od 2000. do 2005. godine.

"Tom i Leo voljeli su kad bi donijela svježe sastojke i pripremila svoja brazilska jela. Veliki dio njezinog šarma jest to što je na mnogo načina prilično vješta domaćica," otkrio je izvor za britanski medij.

Manekenka je uoči objave kuharice rekla to da su je na taj potez ponukala česta pitanja što jede i kako održava kondiciju. Tu nema tajne, tvrdi. Radi se o obrocima s mnogo fino začinjenog povrća, posluženim s nemasnim mesom i ribom, važnim izvorom nutrijenata.

"U Nourishu sam na jednom mjestu sakupila isprobane, jednostavne, hranjive i ukusne recepte, ali i rituale brige o sebi koji mi pomažu postići ravnotežu, posebno u ulozi zaposlene majke", rekla je Gisele podijelivši s javnošću kako i od čega sprema smoothieje, salate, juhe, recepte s povrćem, mesom i zdravim slasticama.

image

S partnerom Joaquim Valente često dijeli sportske aktivnosti u Miamiju

BACKGRID/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Prije sam se okretala kurama čišćenja organizma kad sam bila iscrpljena, ali sada imam novu rutinu koja mi daje energiju, pomaže održati zdravlje crijeva, zadovoljava moju želju za slatkim: ispijanje svakodnevnog smoothieja napravljenog od slatkog voća", napisala je u kuharici dodajući kako je od 37-godišnjeg partnera, instruktora jiu-jitsua koji će prvi put postati otac, naučila da je različitim vrstama hrane potrebno različito vrijeme probavljanja pri čemu probavni enzimi također rade u različitim intervalima. To ju je ponukalo pojednostaviti recepte za smoothie jer se lakše probavljaju.

image

Trudna Gisele ne odvaja od zdravih napitaka, čije je recepte podijelila u svojoj kuharici

BACKGRID/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Smoothieji bi se trebali pripremati od tri ili četiri sastojka: jednog "čvrstog" komada slatkog voća, soka iz vrste sočnog voća bogatog tekućinom i dodatka poput datulje za slatkoću. Ova kombinacija se lako probavlja iako se priprema bez dodavanja vode. Dodajem i bademe ili proteinski prah bez okusa kako bih napravila cjelovit obrok. Često koristim smrznuto voće, tekstura takvog smoothieja je gusta, nalikuje sladoledu, što moja djeca i ja obožavamo", napisala je u knjizi koja joj je oslonac pri odabiru obroka tijekom drugog stanja. Radi se o znanju i mudrosti koje je njena baka prenijela njezinoj majci, a ona njoj. Upila ga je dok je bila djevojčica, a sada se, u odrasloj dobi, dok očekuje bebu, vraća svojim korijenima.

23. prosinac 2024 00:27