(Raz)mazite ih

Od tretmana zelenom glinom do aromaterapije: U Samoboru je otvoren pravi pseći spa

Samobor je nedavno postao bogatiji za luksuzni grooming salon za uređivanje pasa. Iza njega stoji certificirana stilistica oju je njezina ljubimica Coco potakla da karijeru u ekonomiji zamijeni onime što najviše volia.

Ljubav prema životinjama posebna je vrsta ljubavi, a to znaju svi vlasnici kućnih ljubimaca, neovisno o kojoj je vrsti riječ. No, između psa i čovjeka postoji posebna povezanost i razumijevanje. Pa, ne kaže se bez razloga da je pas čovjekov najbolji prijatelj! Svoje četveronožne dlakavce volimo maziti, a često i razmaziti - kupujemo im najbolju hranu, "mitimo" ih grickalicama, njegujemo dlaku i šapice, vodimo u šetnje te im pružamo bezrezervnu ljubav. Budite sigurni, oni to itekako znaju i cijene.

Upravo je ljubav prema psima potaknula 36-godišnju Leonu Kostadinović, certificiranu stilisticu za pse, da u Samoboru otvori luksuzni salon za pse Coccole u kojem ih, kako kaže, voli razmaziti. Iako je ekonomistica po struci, zaokret u karijeri dogodilo joj se spontano i to kada je u njezinu obitelj došla toy pudlica Coco, koja je danas prava pseća influencerica i maskota salona.

image

Leona se svakom ljubimcu maksimlano posvećuje.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Neposredno prije corona lock downa napokon se otvorila prilika da u našu obitelj primimo toy pudlu. Pudla je, što se njegovanja tiče jedna od najzahtjevnijih pasmina i njihova dlaka zahtjeva redovnu brigu ako želimo da bude bez čvorova, blata i drugih izvora prljavštine koje se mogu skupiti u krznu. Svi grooming saloni tada su bili zatvoreni i morala sam sama uzeti češalj i alat u ruke, doslovno!", priča nam Leona koja se vrlo brzo zaljubila u njegovanje pseće dlake, odnosno grooming.

Kako je grooming posebna niša, Leona je odlučila dodatno uložiti u svoje obrazovanje kako bi naučila što više o psihologiji pasa i raznim stilovima kreiranja modernih frizura. Tada je već imala ideju o otvaranju posebnog premium salona, gdje bi osim usluga uređivanja psima i vlasnicima nudila kvalitetne poslastice, ali i mogućnost kupnje proizvoda za njegu koje i sama koristi u salonu.

image

Interijer Coccole salona.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Odmah nakon otvaranja granica, Leona je upisala Special One Akademija za grooming u Italiji, gdje je učila od najboljih talijanskih groomera: Yulije Marenkove, Alessandra Pascolija te Giuseppea Peppe Di Fiorea.

"Akademija je bila intenzivna, učili smo i po 12 sati dnevno, a noću sjedali za računalo i pregledavali dodatne materijale vezano za grooming i rješavali testove, jer bez njih dobivanje diplome nije bilo moguće. Potom sam nastavila praksu u raznim salonima u regiji te daljnju specijalizaciju za razne pasmine, koju ću nastaviti provoditi i dalje", kaže Leona.

(Raz)mazite svoje dlakavce

Njezin brend Coccole nastao je iz spoja imena Coco i njezinog imena Leona, no ima i još jedno simpatično značenje - na talijanskom "coccole" znači maziti. I zaista, svi psi koju dođu kod Leone su maženi i paženi kroz vrhunsku uslugu i premium proizvode.

Neki od najpopularnijih usluga su SPA ozonske kupke s mliječnom kupkom i kromoterapijom, tretman zelene gline za pse, tretman aromaterapije za pse te CO2 hidroterapeutski tretman.

image

Coco uživa u tretmanu.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Vlasnici pse najčešće dovode na osnovne tretmane uljepšavanja, ali primjećujem da svom ljubimcu žele pružiti i više od toga pa traže da uvrstim i SPA tretmane u njihovo redovito održavanje. Kada kažemo da velik broj tretmana koje nudimo regenerira stanice, potiče metabolizam, pomaže u eliminaciji toksina, jača imunitet, jasno je da su prednosti za pse višestruke", objašnjava Leona.

U boutique dijelu salona nalaze se proizvodi koji oduševljavaju ljubimce, poput žvakalica od 100 posto mesa sušene na zraku, poslastica s fermentiranim sirom za smanjenje bakterija u ustima koje uzrokuju nastanak plaka, interaktivnih igrački ili smoothie-ja za pse bez ikakvih dodanih aroma, konzervansa i bojila sa sastojcima strogo nadgledanog podrijetla.

image

Od sad i psi mogu uživati u SPA tretmanima.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Sve proizvode, kaže Leona, testira njezina Coco, a obožavaju ih i psi njezinih klijenata, kao i ljubimci naših poznatih influencerica i zvijezda. SPA usluge Coccole salona tako je isprobala Blu, ljubimica pjevačice Nike Turković, kao i Hektor, ljubimac influencerice Pamele Badžek.

"Imam najbolje klijente na svijetu, tek se kratko znamo a već se s mnogima od njih osjećam kao da su dio obitelji. Često mi prepričavaju zgode i nezgode svojih pasa, i traže savjet oko proizvoda ovisno o problemu koji ih muči. Predivno mi je čuti komentar poput kako im pas nikad nije bio tako čist, lijepo ošišan ili da im se nikad nije dogodilo da nakon tretmana kada dođu po njega niti ne želi izaći iz salona", govori Leona.

image

Leona se svakom ljubimcu maksimlano posvećuje.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Pekinezeri su najizazovniji

Salon Coccole je specijaliziran za male i srednje pse, do težine od 20 kila, a najčešće pasmine koje u njega zalaze su bichon frisé, pudla, njemački špic (pomeranac), maltezer, patuljasti šnaucer i shih tzu. Iako se svakom psu maksimalno posveti, najviše voli uređivati pse s kovrčavom dlakom, kakvu ima i njezina Coco.

"Svaka od pasmina ima svoju posebnost Ona je najizazovnija za uređivanje i šišanje - škarama se kreiraju linije sa svih strana tijela psa koje se potom spajaju da bi se dobio željeni oblik", kaže.

Leona prije samo uređivanja psa mora procijeniti stanje njegove dlake, ali i pokazuje li znakove agresivnosti.

"Većinom pokažu agresivnost tek kada vlasnik ode, najčešće je to iz straha. Posjet salonu je moguć već od trenutka kada pas primi sva potrebna cjepiva, te za njih nudim program navikavanja za štence gdje u više kraćih dolazaka psa socijaliziram s alatima, mirisima i zvukovima u profesionalnom salonu", napominje Leona kojoj je najizazovnije raditi s pekinezerima.

image

Leona u salonu nudi vrhunske usluge uređivanja pasa.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Znaju biti vrlo tvrdoglavi. Nedavno me jedan pekinezer ugrizao prilikom kupanja jer se bojao vode. U tom trenu pokušavam usporiti proces groominga i izbjegavam raditi radnje koje ga čine nervoznim, kao što su rezanje noktiju ili sušenje dlake", kaže Leona koja sve u salonu radi sama te u terminu uređivanja prima samo jednog psa. Zbog toga su ljubimci, kaže, manje uplašeni i opušteniji na tretmanima.

image

Osim usluga uređivanja, u Coccole salonu možete pronaći i vrhunske poslastice za pse.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Cijene tretmana Leona formira individualno za svakog klijenta, a ona ovisi o zahtjevnosti posla i željama vlasnika. Tako se, primjerice, cijene za malog psa kreću od 250 kuna za tretman osnovnog uređivanja te od 300 kn za cjelokupne tretmane sa šišanjem.

SPA tretmani zelene gline i aromaterapije nadoplaćuju se na osnovnu uslugu u iznosu od 70 do 150 kuna, dok tretman ozonske kupke iznosi 500 kuna.

"Moguće je salon posjetiti i samo radi brige o šapama gdje u tretmanu šapokure skraćujemo nokte, masiramo i mažemo prirodnim regenerirajućim melemom za mekuši. Taj tretman iznosi 80 kuna", kaže Leona.

U narednoj budućnosti, planira proširivati paletu SPA usluga i proizvoda te organizaciju Coccole boutique seminara za usavršavanje o groomingu s gostujućim predavačima.

Linker
19. travanj 2024 18:34