Lorena Jelusić i Filip Smokvina

 E2 WEDDING STUDIO
KAO IZ SNOVA

Lorena Jelusić otkriva sve detalje vjenčanja: Zbog posebnog oldtimera je pustila suzu, prvi ples su joj otpjevali braća Dino i Bruno

Kada dolazite iz glazbene obitelji, za glazbu se ne morate brinuti - sretnom paru na svadbi je zapjevala cijela obitelj Jelusić, a uzvanicima ni oni nisu "ostali dužni" i iznenadili su ih svojom prvom autorskom pjesmom.

Kada dolazite iz glazbene obitelji, za glazbu se ne morate brinuti - sretnom paru na svadbi je zapjevala cijela obitelj Jelusić, a uzvanicima ni oni nisu "ostali dužni" i iznenadili su ih svojom prvom autorskom pjesmom.

Bilo je to vjenčanje ispunjeno glazbom, najjednostavniji je opis slavlja kojim su nakon dvije godine zaruka Lorena Smokvina Jelusić i Filip Smokvina proslavili svoju ljubav. Kako su oboje glazbenici, cijeli dan je bio isprepleten pjesmama od posebnog značenja, a među najdirljivijim trenucima svakako su oni u kojima su samo za njih pjevali njezini najbliži. A imali su itekakve vokaliste. Naime, Lorena dolazi iz obitelji u kojoj glazba ima vrlo važnu ulogu - njezin brat Dino Jelusić je pjevač, tata Dario svirao je u grupi Neki to vole vruće, dok mlađi brat Bruno pjeva i svira, a ni mama Sandra nije nezaražena glazbom - ona je napisala nekoliko pjesama za Dinin prvi album. Obitelji se sada pridružio još jedan glazbenik - Filip je, naime, učitelj gitare.

"Filip i ja upoznali smo se prije osam godina na otoku Rabu u jednom kafiću u kojem sam ja preko ljeta pjevala, a on radio sezonu. Godinu i pol kasnije pozvao me da zajedno sviramo za Valentinovo jer se pjevačica s kojom je trebao nastupati razboljela - i tako je sve krenulo. Počeli smo nastupati zajedno, a zbog probi i svirki bili smo puno zajedno i naposljetku se i zaljubili", otkriva nam Lorena, koja se sa svojim suprugom Filipom slaže kako je njihova ljubavna priča jednostavno bajkovita.

image

Lorena Smokvina Jelusić i Filip Smokvina

E2 WEDDING STUDIO

"Mi smo zaista postali najbolji prijatelji prije nego smo postali par, a veza se našla na testu već u samom početku jer smo zbog mojeg odlaska u Ameriku bili razdvojeni pet mjeseci. Bilo je izazovno, ali i takav početak ima svojih čari pa nam je odnos od starta ispunjen vrijednostima koje oboje njegujemo - poštovanjem, podrškom i iskrenošću", priznaje Lorena koja je savršenog partnera pronašla u glazbeniku, što ne iznenađuje s obzirom na to koliko je glazba važna u njezinom životu, ali i obitelji.

"Glazba nas je zapravo i spojila i dalje nas spaja jer zajedno nastupamo, a svaka svirka nam je ujedno i dejt. Sretni smo što možemo raditi zajedno, osobito jer imamo priliku mnogo nastupati pod imenom Filip & Lorena acoustic, što nam je hobi koji obožavamo. Filip radi kao profesor gitare već 10 godina i uskoro će otvoriti svoju školu gitare Akord u blizini Maksimira, dok ja radim u odjelu ljudskih resursa u jednoj korporaciji. Trenutačno nam odgovara da nam je naš duo hobi jer u svakom nastupu želimo dati sebe u potpunosti i uživati, što mislimo da naša publika, mladenci i svi za koje sviramo to i osjete", zaključila je Lorena.

Par se zaručio prije gotovo dvije godine, ali odmah su znali da neće žuriti sa svadbom. Uvijek im je želja bila da vjenčanje bude u jesen, pa je odmah bilo jasno da će to biti 2024. godine. Sve su organizirali sami jer su pjevajući na vjenčanjima već znali što im se sviđa, a što ne.

"Iako smo puno toga radili sami, organizacija nam nije bila stresna. Na dan vjenčanja nismo željeli okupljanje, nego smo dan ranije napravili ‘garden party‘, što su druženja kakva i inače radimo, doduše ovo je bilo nešto veće, ali nam je bilo stvarno odlično", otkrio je Filip te dodao kako su za goste iz inozemstva dan prije svadbe organizirali i malu privatnu turu Zagrebom kako bi se dodatno podružili s njima. Za kumove su odabrali bliske prijatelje - Loreni je kuma bila Nina, najbolja prijateljica već više od 15 godina, dok je Filip odabrao prijatelja Marka koji je zapravo bio njegov učenik u školi gitare s kojim je jednostavno kliknuo. Uz njih, Lorena i Filip su imali i 3 djeveruše i djevera jer su za bliske prijatelje željeli da imaju funkciju na slavlju u koje su uključili i mnogo personaliziranih detalja pa se tako točilo domaće kutjevačko vino člana obitelji, njezini roditelji ispekli su domaću rakiju, dok su Filipovi roditelji pomogli s organizacijom okupljanja dan prije svadbe.

image
PRIVATNI ALBUM

Sam obred vjenčanja održan je u crkvi sv. Franje Ksaverskog, cijelu ceremoniju uljepšala im je prijateljica i kolegica Zsa Zsa, a ispred crkve dočekali su ih njihovi prijatelji iz BlaBla benda. Jedan od najposebnijih trenutaka pak je bio i put do crkve te do sale, zbog kojeg su joj prvi put krenule suze.

"Do sale u blizini Zagreba vozio nas je moj stric u oldtimeru mog djeda. To je automobil u kojem su se na vjenčanje vozili i moji baka i djed, moji roditelji, a sada i nas dvoje. Tek kada sam vidjela strica koji je došao po mene i kumu, shvatila sam što se događa i pustila suzu", priznaje Lorena koja je vjenčanicu, kako kaže, odabrala gotovo pa slučajno i to godinu dana prije svadbe.

image

U crkvi im je pjevala Zsa Zsa

PRIVATNI ALBUM

"Inače sam dosta neodlučna osoba pa sam odlučila da ću vjenčanicu odabrati tek par mjeseci prije svadbe pa sam samu sebe iznenadila kada sam je kupila u prvom salonu u koji sam ušla i ni u jednom trenutku nisam požalila. Vjenčanicu u koju sam se presvukla šivao pak mi je Marin Sovar - i ona je bila savršena, a bit će mi odličan odabir i za druge prilike jer na nju mogu dodati rukave", otkriva Lorena i dodaje kako je zapravo imala nešto novo, nešto staro i nešto plavo, što je osvijestila tek kada smo je to pitali.

image

Lorena Jelusić i Filip Smokvina

E2 WEDDING STUDIO

"Potpuno neplanirano sam imala nešto novo, staro i plavo. Nova je bila vjenčanica, stari je bio prsten moje bake koji mi je mama poklonila prije ulaska u crkvu, a od nakita sam nosila i ogrlicu od bijelog zlata s malim biserom koju su mi roditelji poklonili za promociju diplome te viseće biserne naušnice", priznala je Lorena i dodala kako se u sve, posve neplanirano, uklopila plava pedikura.

Par je veliko slavlje organizirao u jednoj sali nedaleko Zagreba, a njihovih 170 uzvanika na terasi je dočekala njihova prijateljica Lara Demarin, dok ih je kroz večer zabavljao bend Spice Grills, kojem su se i sami u nekoliko navrata pridružili, a uzvanike su iznenadili i zajedničkom pjesmom.

image

Na svadbi su pred uzvanicima prvi put izveli svoju autorsku pjesmu

E2 WEDDING STUDIO

"Otpjevali smo pjesmu koju je Filip meni napisao prije par godina, a zajedno smo je dovršili. Prije nekoliko mjeseci me Filip iznenadio i organizirao snimanje te pjesme. Raspisao je dionice za sve instrumente, u tajnosti radio na svemu tome, da bi na kraju zajedno snimili vokale, a pjesmu smo naposljetku otpjevali i na našoj svadbi", otkrila je Lorena koja je s Filipom za prvi ples odabrala pjesmu "Can‘t Help Falling in Love", Elvisa Presleyja.

image

Lorena i Filip s njezinom obitelji dan prije svadbe- brat Bruno, tata Dario, mama Sandra i brat Dino

PRIVATNI ALBUM

"Ona za nas ima posebno značenje, bila je važan dio na početku naše veze, a posebno je dirljivo bilo to što su je otpjevala moja braća - Dino i Bruno", govori Lorena koja je plesne korake s Filipom uvježbala kod koreografa Marka Mrkića u plesnoj školi Lijeva & Desna. No, obiteljskim nastupima tu nije bio kraj - njezini roditelji i braća zajedno su otpjevali "You‘ve got a Friend" što je bio posebno dirljiv trenutak, a jedan od najljepših darova dao im je Dino koji se pobrinuo za to da medeni mjesec ne trebaju planirati. Naime, njezin stariji brat oduševio ih je organiziranim putovanjem pa će Lorena i Filip uskoro na krstarenje kroz Grčku, Cipar i Egipat.

Iako im, kako otkrivaju, nije sve išlo po planu, oduševljeni su svojim danom, a osobito energijom koja je vladala do jutra.

"Presretni smo s vjenčanjem, svi smo se zabavili i to je najvažnije. Naravno da postoji par detalja koje bismo izmijenili, ali oni su bili vidljivi samo nama i nisu utjecali na osjećaj ljubavi tog dana, a to je i bit", zaključuju Lorena i Filip koji žele nastaviti sa svojim svirkama, a razmišljaju i o tome da objave svoju autorsku pjesmu. Što se glazbene karijere tiče, trenutačno im nije u planu jer uživaju u svojim poslovima i zadovoljni su ravnotežom koju imaju između posla, svirki i privatnog života.

Linker
08. listopad 2024 09:33