VEDRAN PETEH CROPIX
Ponosna na sebe

Ecija Ojdanić objasnila nam je zašto se baš njezina majka najviše protivi njezinom hobiju - trčanju maratona

Glumica se trčanjem ozbiljno počela baviti 2015. godine nakon jednog Zagrebačkog cenera, a upravo je istrčala jubilarni deseti maraton na koji se otputila u Njemačku.

Glumica se trčanjem ozbiljno počela baviti 2015. godine nakon jednog Zagrebačkog cenera, a upravo je istrčala jubilarni deseti maraton na koji se otputila u Njemačku.

Trčanje je prije gotovo desetak godina postalo velika strast glumice Ecije Ojdanić (50) koja se njime danas aktivno bavi, a proteklog je vikenda ostvarila jedan od najvećih osobnih uspjeha na tom polju. Naime, sudjelovala je na Berlinskom maratonu, koji joj je bio deseti po redu, a posvetila ga ga je svojoj majci Milenki Ojdanić i njezinom 75. rođendanu.

"Ovaj jubilarni, deseti maraton posvećujem svojoj mami, koja danas slavi svoj 75. rođendan. Inače, ona je najveća protivnica mog trčanja. Ali upravo su ti drniški geni glavni adut za upornost, dosljednost i ludost za ovaj sport i ove rezultate. Nije PB, personal best, ali s obzirom na okolnosti, odlično vrijeme, 3:32 kojim sam prezadovoljna. A o Berlinskom maratonu imam samo superlative. Fenomenalna organizacija, navijači duž cijele staze, predivan grad, jedna kružna staza. Grad od 3,8 milijuna stanovnika diše trku zbog kojeg je u Berlin došlo cca 150 000 ljudi. Apeliram na moje Zagrepčane da jednako podrže maraton za 2 tjedna, a ne mrzovoljom i predbacivanjem. E, da i moji #najjakiji koji su ubili i rezultatima, i dobrim provodom. I, majko, sretan ti rođendan! Da uživaš u maratonu svojih akcija još dugo, dugo", napisala je uz objavu iz Berlina.

image

Ecija je prezadovoljna rezultatom koji je ostvarila u Berlinu

VEDRAN PETEH CROPIX

Iako gospođa Milenka na kćerin hobi ne gleda uvijek blagonaklono, Ecija ga je upravo posvetila njoj.

"Mama smatra da maratoni nisu zdravi, da su iznimno teški i da nemam nikakav benefit od njih. Ali ja uživam u njima. Natprosječno su naporni i zahtjevni, no ja osjećam itekako benefite, kako fizičke, tako i psihičke. Mama je prije bila strogo protiv toga, ali mislim da s vremenom ipak polako popušta", rekla je Ecija koja nam se nakon maratona javila iz Berlina.

Linker
04. listopad 2024 10:32