Peti kupe

 VEDRAN PETEH/CROPIX
u Petom kupeu

Vrhunski domaći glazbenici okupljeni u supergrupu sviraju glazbu Roya Ayersa

Čak 13 glazbenika zasvirat će kao Homage Collective. Ideja je bila okupiti bend koji će odavati počast glazbenicima, diskografskim kućama, glazbenim erama, kultnim albumima.

Čak 13 glazbenika zasvirat će kao Homage Collective. Ideja je bila okupiti bend koji će odavati počast glazbenicima, diskografskim kućama, glazbenim erama, kultnim albumima.

Radost stvaranja misija je i zagrebačkog kluba Petog Kupea. Okupljanje vrsnih glazbenika i poticanje kreativne atmosfere postaju jedan od pravaca ovog kluba. Stoga su u suradnji s gitaristom Davorom Doležalom u bend Homage Collective okupljeni vrhunski domaći instrumentalisti i vokalisti. Svojevrsna supergrupa, koja će od prilike do prilike mijenjati svoju postavu, odavat će počast legendarnim glazbenicima, diskografskim kućama, glazbenim erama, kultnim albumima i kompilacijama. U prvom izdanju, u utorak, 30. siječnja izvodit će glazbu neponovljivog Roya Ayersa.

image

U suradnji s gitaristom Davorom Doležalom u bendu Homage Collective okupljeni su vrhunski domaći instrumentalisti i vokalisti

GORAN BEROVIĆ

Američki vibrafonist i vokalist Roy Ayers jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih jazz/R&B umjetnika današnjice. Poznat kao kum neo-soula, Ayers je u 60-ima bio nagrađivani jazz vibrafonist, a 70-ih i 80-ih transformirao se u popularnog vođu R&B benda. Ovaj dinamični glazbenik, za kojim je još uvijek velika potražnja najpoznatiji je po skladbama "Everybody Loves the Sunshine", "Searchin" i "Running Away".

image

U prvom izdanju, u utorak, 30. siječnja izvodit će glazbu neponovljivog Roya Ayersa

GORAN BEROVIĆ
image

Roy Ayers

PRESS

Neke od najboljih Ayersovih pjesama u novim aranžmanima izvest će bend kojeg čini čak 13 vrhunskih glazbenika: Maja Rivić i Mario Huljev - vokal, Davor Doležal – gitara, Zvonimir Bajević – truba, Vojkan Jocić – saksofon, Dani Bošnjak – flauta, Šimun Matišić – vibrafon, Nikola Šantek – klavijature, Janko Novoselić – bubnjevi, Mirsad Dalipi – udaraljke, Robert Vrbančić – bas, Kristijan Beluhan i Emil Kirbiš – posebni gosti.

Večer posebnog glazbenog užitka začinit će prije i poslije svirke DJ-i Pepi Jogarde i Antonio Zuza.

Linker
27. travanj 2024 05:52