UNSPLASH
vodič je tu!

Dašak japanske umjetnosti ili novi hrvatski film? Istražili smo ponudu za vikend pred nama

Iako je studeni, ne znači da za vikend nema događanja diljem Hrvatske. Zaljubljenici u glazbu mogu uživati u koncert Songkillersa ili dok obožavatelji kinematografije mogu uživati u novim domaćim ostvarenjima.

Iako je studeni, ne znači da za vikend nema događanja diljem Hrvatske. Zaljubljenici u glazbu mogu uživati u koncert Songkillersa ili dok obožavatelji kinematografije mogu uživati u novim domaćim ostvarenjima.

Koncerti, filmski festivali, stand-up komedija samo su neki od događaja koje hrvatski gradovi nude ove subote i nedjelje. Ako ne znate gdje bi ovog vikenda s društvom, donosimo vam popis zanimljivih događaja diljem Hrvatske.

Japanski Film Festival

U Kaptol Boutique kinu od 17. do 19. studenog održava se prvi Japanski film festival u Zagrebu, a premijerno će se prikazati šest japanskih filmova. Za sve ljubitelje japanske kinematografije, festival će otvoriti premijera dokumentarnog filma "Rezonantna duša". Prva festivalska večer donosi i film "Oblik za budućnost" - film koji prikazuje otuđenu obitelj koja se ponovno povezuje kroz izradu keramike.

Songkillers u Boogaloou

Kultni funk bend Songkillers 18. studenog dolazi u noćni klub Boogaloo. Obožavatelji benda moći će uživati u njihovim najvećim hitovima - "Ni‘ko kao ti", "Malo toga ostaje", "Medena", "Nema vremena", "Dao sam ti sve" i brojne druge. Ulaznice za koncert kreću se od 13 eura.

Samo kad se smijem

U zagrebačkom kinu Kinoteka možete pogledati film "Samo kad se smijem" sa Slavkom Sobinom i Tihanom Lazović u glavnim ulogama. Film je to koji je premijerno prikazan ove godine na Pulskom filmskom festivalu, a Tihana je i osvojila Zlatnu arenu za najbolju glumicu upravo za ovaj film. Intrigantna drama progovara o problemu patrijarhata, ženske autonomije i kulture nasilja u hrvatskom društvu.

Sedmo nebo

Debitantski dugometražni film Jasne Nanut "Sedmo nebo" 18. studenog prikazuje se u Kinoteci. "Sedmo nebo" je komedija o ljubavi, braku i vjernosti, a glavne uloge maestralno su odigrali Krešimir Mikić i Nikša Butijer.

Maja Šuput u Splitu

U splitskom noćnom klubu Vanilla 17. studenog, nastupa Maja Šuput. Obožavatelje će rasplesati uz najpoznatije hitove: "Ilegalno", "Ne lomi mi srce", "Lopove" i brojne druge. Cijena ulaznice je deset eura.

Umri prije smrti

U splitskom kinu Karaman 18. studenog, možete pogledati dugometražni film redatelja Ahmeda Imamovića "Umri prije smrt". Film je sniman tijekom pandemije, a kroz sati i pol vremena donosi nam dobro-poznati balkanski humor. Zlatan, kojeg glumi Adnan Hasković ima 38 godina, okružen je komforom i uživa u životu, ali mu se život naglo promijeni kada sazna da je teško bolestan te da mu je ostalo još malo života.

Ex-Yu hitovi u BackBar PLAN B baru

Najveće rock hitove s područja bivše Jugoslavije, 17. studenog odsvirat će bend Dreamersi u splitskom BackBar PLAN B baru. Izvodit će hitove dobro poznatih bendova kao što su Električni orgazam, Azra, Bijelo dugme, Riblja čorba, Let 3 koji su obilježili rock scenu Jugoslavije.

Stand-up - Open miK(rofon)

U splitski klubu Ghetto nakon dugo vremena dolaze predstavnici SplickeScene Tomislav Primorac i Ivica Lazaneo. Ovaj već poznati dvojac pokušat će nasmijati gledatelje i možda ih natjerati da izađu iz svoje zone komfora. Svi ljubitelji dobrog humora mogu svoje šale podijeliti 17. studenog u Clubu Ghetto, a cijena ulaznice je 3 eura.

Linker
27. travanj 2024 13:05