Olivia Colman, Imelda Staunton i Claire Foy

 NETFLIX
Otkriven i razlog

Zvijezda filma "Downton Abbey" neće glumiti u novom, ujedno i posljednjem nastavku

Treći nastavak franšize ponovno će okupiti poznatu glumačku ekipu, no Imelda Staunton, koja glumi Lady Maud Bagshaw, spriječena je zbog drugih angažmana.

Treći nastavak franšize ponovno će okupiti poznatu glumačku ekipu, no Imelda Staunton, koja glumi Lady Maud Bagshaw, spriječena je zbog drugih angažmana.

Treći nastavak filmske franšize "Downton Abbey" ponovno će okupiti poznatu glumačku ekipu, no Imelda Staunton (68), koja glumi jednu od dvorskih dama kraljice Marije Lady Maud Bagshaw, neće biti dio glumačke ekipe. Razlog njezinog izbivanja su obveze u londonskoj produkciji "Hello Dolly!", a još uvijek nije poznato hoće li producenti i pisac Julian Fellowes uspjeti ponovno okupiti sve članove originalne postave.

Inače, Staunton je nedavno potvrdila izlazak trećeg, ujedno i posljednjeg filma u emisiji "Radio 2 Breakfast Show sa Zoe Ball". - Istina je, bit će to posljednji film - rekla je Imelda bez oklijevanja voditeljici.

Prva dva filma Downton Abbeyja ukupno su zaradila nevjerojatnih 220 milijuna funti. Prvi, iz 2019., nastavak je popularne TV serije istog naziva. Režiju potpisuje Michael Engler, a scenarij Julian Fellowes, tvorac serije, i Jeremy Swift. Radnja filma vrti se oko posjeta engleskog kralja i kraljice Downton Abbey-u što je ujedno velika čast i za vlasnike i za poslugu, a s druge strane i vrlo stresna situacija jer plemstvo ima svoje specifične prohtjeve. U nastavku iz 2022. "Downton Abbey: A New Era (Novo doba)" omiljena glumačka postava ponovno se okuplja, a radnja prati odlazak obitelji Crawley na putovanje na jug Francuske, kako bi otkrili misterij vile koju je neočekivano naslijedila njihova majka, grofovska udovica Lady Violet. Glume Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Maggie Smith, Imelda Staunton i drugi.

Staunton je u filmu glumila sa svojim suprugom, glumcem Jimom Carterom koji glumi batlera Carsona. Novi film nastavit će tamo gdje je drugi završio - u kasnim 1920-ima. Prva dva zabilježila su toliki uspjeh da se treći nastavak činio sasvim logičnim, no kako su rasporedi glumaca prenatrpani, najveći problem bila je logistika ponovnog okupljanja glumačke postave. Hoće li Staunton biti jedina koja se u novom filmu neće pridružiti ostatku ekipe, tek ćemo saznati.

Linker
28. travanj 2024 04:19