Mandatory Credit: Photo by Stephen Lovekin/Shutterstock (13273330qd)
Taylor Swift
MTV Video Music Awards, Arrivals, Prudential Center, New Jersey, USA - 28 Aug 2022

 STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
osveta ili?

Taylor objavila popis pjesama novog albuma, a fanovi su uvjereni da su posvećene bivšim partnerima

Na dodjeli Grammyja Taylor Swift oduševila je fanove objavom kako je posljednje dvije godine radila na 11. studijskom albumu koji će izaći 19. travnja.

Na dodjeli Grammyja Taylor Swift oduševila je fanove objavom kako je posljednje dvije godine radila na 11. studijskom albumu koji će izaći 19. travnja.

Megapopularna Taylor Swift na 66. dodjeli nagrade Grammy koja se održala u Los Angelesu, osvojila je svoj četvrti Grammy u kategoriji albuma godine za "Midnight" čime je ispisala povijest. Tijekom zahvale najavila je kako 19. travnja izlazi njezin 11. studijski album "The Tortured Poets Department".

image

Taylor Swift osvojila je četvrti Grammy za najbolji album

VALERIE MACON/AFP

Nije trebalo dugo, da fanovi kojih doista Swift ima mnogo, ne počnu s nagađanjima i teorijama zašto je novi album odlučila tako nazvati. Naime, "Swifties" smatraju da je novi album zapravo ironija na njezinog bivšeg partnera, britanskog glumca Joea Alwyna. Naime, Joe je 2022. u jednom intervjuu otkrio kako su on i njegovi prijatelji Paul Mescal i Andrew Scott napravili grupu na WhatsAppu i nazvali je "The Tortured Man Club".

Taylor i Joe službeno su započeli ljubavnu vezu u svibnju 2017. godine nakon što su se dugo skrivali od očiju javnosti. Brojni obožavatelji su smatrali da su se upoznali i zaljubili još na Met Gali 2016. godine. Vezu su držali u strogoj privatnosti.

image

Glumac i pjevačica su u vezi bili šest godina

BLITZ PICTURES/SHUTTERSTOCK

Postojale su glasine da su i zaručeni, ali to nikad nije potvrđeno javno. Ipak, iako se činilo da im u vezi cvjetaju ruže, par je odlučio prekinuti šestogodišnju vezu u proljeće 2023. godine. Razlog prekida nije poznat, ali je izvor blizak 32-godišnjem britanskom glumcu rekao da je jedan od razloga Taylorina ogromna slava i medijska pozornost s kojom se on sve teže nosio. Mnogi sada nagađaju kako će upravo iz pjesama saznati pravi razlog njihova raskida.

Nije tajna da Taylor objavljuje pjesme koje su inspirirane njezinim bivšim partnerima pa su tako pjesme "Style" i "I Knew You Were Trouble" navodno o njezinom odnosu s Harryjem Stylesom, dok se nagađa kako je "Forever & Always" posvećena Joeu Jonesu. To je bilo dovoljno "Swiftiesima" da na društvenoj mreži X, prije poznatoj kao Twitter, raspišu o tome kako je zapravo cijeli album posvećen upravo Joeu i porukama koje izmjenjuje s prijateljima. "Za Joeovo dobro nadam se da je taj grupni razgovor još uvijek aktivan. Mislim da će mu trebati", "Ovo je album o prekidu", "Mislim da su upravo upalili grupu i tipkaju sumanuto", samo su neki od komentara fanova.

A osim što smatraju da je album o Alwynu, obožavatelji već imaju sumnje kako je pjesma "But Daddy I Love Him" ponovno posvećena Harryju Stylesu. Naime, pronašli su fotografije iz 2020. na kojima danas 30-godišnji pjevač nosi majicu istog naziva. "Baš me zanima zašto je tako nazvala pjesmu? Što se obitelji nije sviđao Harry?", samo su neki od nagađanja na X-u o novim pjesmama pjevačice.

Taylor je objavila i cover gdje se vidi popis od 16 pjesama i suradnika koji će gostovati na albumu. Pjesmu "Fortnight" snimila je s Post Maloneom, a singl "Florida" nastao je s Florence + the Machine. Pjevačica je najavila i kako će album izdati i na ploči, kazeti i CD-u i da će na tim formatima imati bonus track "The Manuscript". Uz album će biti dostupna i knjiga s pjesmama i Taylorinim fotografijama.

Linker
27. travanj 2024 18:09