Arhiva Nacionalni park Krka
HIT ODREDIŠTE

Tražite idealno mjesto za obiteljski odmor? Nacionalni park ‘Krka‘ oduševljava ljepotom, ponudom i smještajem

Svakako posjetite i Eko kampus ‘Krka‘, kojeg možete lako istražiti odsjednete li u tamošnjem moderno opremljenom hostelu Titius.

Svakako posjetite i Eko kampus ‘Krka‘, kojeg možete lako istražiti odsjednete li u tamošnjem moderno opremljenom hostelu Titius.

Dan proveden u Nacionalnom parku "Krka" nezaboravan je doživljaj za cijelu obitelj. Posebno kada uključuje i posjet Eko kampusu "Krka" u Puljanima.

Ovaj čaroban prostor na gornjem toku rijeke Krke nudi edukativno iskustvo koje će najviše oduševiti djecu. Prilagođen je najmlađima jer im pruža priliku da na zanimljiv način istražuju Arheološku i Prirodoslovnu zbirku te Laboratorij prirode.

image

U ponudi NP ‘Krka‘ su i izleti brodom

Arhiva Nacionalni park Krka

Djeca mogu uživati i u vanjskom igralištu te interaktivnim spravama za igru i učenje. Cijeli kampus povezan je stazama s edukativnim pločama i mediteranskim biljem. Osmišljen je kako bi potaknuo obiteljsko druženje, zajedničko učenje o prirodi na svježem zraku te istraživanje lokalne flore i faune.

image

Edukacijsko-interpretacijsko središte Laboratorij prirode

Arhiva Nacionalni park Krka

U neposrednoj blizini Eko kampusa "Krka" sačuvani su ostaci rimskog vojnog logora Burnuma, a tu su i spektakularni slapovi gornjeg toka rijeke Krke. Među njima i najviši slap Manojlovac.

Želite li bolje upoznati Park, koji pruža brojne rekreativne mogućnosti, ili provesti obiteljski vikend odmor, rezervirajte smještaj u hostelu Titius. Smješten je unutar Eko kampusa, što omogućuje jednostavan pristup svim atrakcijama i sadržajima.

Ime je dobio prema antičkom nazivu za rijeku Krku, a nudi izvanredno iskustvo smještaja onima koji traže udobnost u modernim sobama, praktičnost i oazu mira u srcu prirode.

image

Ostaci amfiteatra u starorimskom vojnom logoru Burnumu

Arhiva Nacionalni park Krka

Hostel je iz više razloga idealan izbor za obitelji s djecom. Ne nudi, naime, samo prekrasno okruženje zaštićene prirode, već i obilje cjelodnevnih edukativnih i zabavnih aktivnosti za sve generacije.

image

Ostaci srednjovjekovne utvrde Trošenj

Arhiva Nacionalni park Krka

Naposljetku, noćenje u hostelu Titius obiteljima omogućuje da Nacionalni park "Krka" dožive u cjelini. U blizini su atraktivne poučno-pješačke staze, ali i biciklističke rute. Dobra vijest je da se u kampusu može unajmiti električni bicikl - takozvani pedalec.

image

Među atrakcijama je i Prirodoslovna zbirka

Arhiva Nacionalni park Krka

Detaljnije informacije o Parku, radnom vremenu, cijenama, ali i brojnim događanjima i pogodnostima pronađite na službenim internetskim stranicama Javne ustanove "Nacionalni park Krka" i na društvenim mrežama.


Sadržaj nastao u suradnji Gloria x Nacionalni park ‘Krka‘

Linker
02. rujan 2024 12:21