PRIVATNI ALBUM
TRAVEL TIPS & TRICKS

Hrvatska influencerica živi američki san: Ivana Mišković otkrila nam je najdraže lokacije u Chicagu koje morate posjetiti

Krajem lipnja krenula je na jednomjesečno putovanje po Americi ne sluteći da će nekoliko mjeseci kasnije ostvariti svoj životni san i preseliti preko bare, a sada nam otkriva i najbolje lokacije za šoping, gdje pojesti najfiniju večeru i popiti najbolju kavu.

Krajem lipnja krenula je na jednomjesečno putovanje po Americi ne sluteći da će nekoliko mjeseci kasnije ostvariti svoj životni san i preseliti preko bare, a sada nam otkriva i najbolje lokacije za šoping, gdje pojesti najfiniju večeru i popiti najbolju kavu.

Nakon što je neko vrijeme osjećala kreativnu blokadu i shvatila da nema mjesta za napredak na poslovnom planu influencerica Ivana Mišković (29) krajem lipnja krenula je na jednomjesečno putovanje po Americi, a potom se odlučila i na ostvarenje sna, budući da je još kao tinejdžerica sanjala o životu preko bare. Njezin odabir pao je na Chicago koji ju je, kaže, potpuno oduševio baš kao i New York i Miami u kojima je provela nekoliko tjedana.

Ivani se polako otvaraju i poslovne mogućnosti, a nove prilike iznimno je vesele budući da je u Hrvatskoj predugo bila u zoni komfora. U "Vjetrovitom gradu" uživa u svemu - od arhitekture, ljubaznih domaćina, stvaranju novih prijateljstava, kulturnim i prirodnim ljepotama, gastronomiji i šopingu, a za Gloriju otkriva svoje omiljene lokacije.

image
SHUTTERSTOCK

TRUMP TOWER

Počnite svoju avanturu posjetom Trump Toweru, jednom od najprepoznatljivijih simbola grada. Neboder odražava modernu arhitekturu i pruža spektakularan pogled na rijeku Chicago. Nakon toga, opustite se na jednoj od predivnih plaža uz obalu jezera Michigan. Bez obzira na to volite li sunčanje, šetnju po pijesku ili kupanje, plaže Chicaga su savršeno mjesto za odmor. Naravno, ako dođete prije listopada.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

RALPH LAUREN RESTORAN I TRGOVINA

Zatim, posjetite trgovinu Ralpha Laurena, gdje možete pronaći vrhunski dizajniranu odjeću i dodatke. Ne propustite priliku ručati u restoranu koji je prava oda stvaralaštvu ovog renomiranog dizajnera. Unutrašnjost restorana odiše sofisticiranošću i luksuzom, savršeno se uklapajući u Ralphovu estetsku viziju. Kad smo već kod bogate kulinarske scene Chicaga, moram napomenuti i druge kategorije restorana koje vrijedi posjetiti. Chicago je poznat po svojoj deep dish pizzi- Giordano‘s, Lou Malnati‘s i Pequod‘s Pizza nude najbolje verzije ovog jela. Ako ste pak ljubitelj fine dininga kao i ja, nemojte propustiti jedan od najpoznatijih restorana na svijetu s čak tri Michelinove zvjezdice- Alinea.

image
PRIVATNI ALBUM

Također, Oriole i Smyth nude vrhunske menije s modernim američkim jelima. Ljubitelji brze hrane uživat će u Chicago-style hot dogovima koji su nezaobilazni. Mjesta poput Portillo‘s i Gene & Jude’s nude tradicionalne hot dogove. Grad je dom brojnim etničkim zajednicama, pa tako možete uživati u pravoj meksičkoj hrani u Frontera Grill, talijanskoj u Eataly ili kineskoj u Chinatownu koji je savršen način za doživjeti kinesku kulturu u gradu. Kvart nudi autentičnu kinesku hranu, specijalizirane trgovine i povijesne znamenitosti poput Pao Hua buddhističkog hrama. Chicago je grad sa zaista bogatom gastronomskom poviješću i opcijama za sve ukuse.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

WILLIS TOWER SKYDECK

Za najbolji panoramski pogled na Chicago, uputite se na Willis Tower, jedan od najviših nebodera na svijetu. Na 103. katu nalazi se Skydeck, staklena platforma koja pruža nevjerojatan pogled na grad i šire područje. Oni hrabriji mogu zakoračiti na The Ledge, potpuno staklenu kutiju koja visi izvan zgrade i pruža doživljaj lebdenja iznad grada. Ja se još uvijek nisam usudila.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

MAGNIFICENT MILE

Za ljubitelje shoppinga, Magnificent Mile je mjesto koje morate posjetiti. Ova prestižna ulica nudi luksuzne butike, robne kuće, restorane i hotele. Osim kupovine, Magnificent Mile je poznat i po impresivnim zgradama, uključujući Wrigley Building i John Hancock Center, gdje se nalazi 360 Chicago Observation Deck, još jedno mjesto za spektakularan pogled na grad.

LINCOLN PARK ZOO

Jedan od najstarijih zooloških vrtova u Sjedinjenim Državama, Lincoln Park Zoo, nalazi se unutar prekrasnog Lincoln Parka. Ulaz je besplatan, što ga čini popularnim mjestom za obitelji i ljubitelje životinja. U zoološkom vrtu možete vidjeti širok spektar životinja, od lavova i polarnih medvjeda do majmuna i reptila. Osim zoološkog vrta, Lincoln Park nudi prekrasne vrtove, jezera i staze za šetanje.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

GRANT PARK I BUCKINGHAM FOUNTAIN

Grant Park se često naziva "dvorištem Chicaga" i dom je mnogim važnim atrakcijama, uključujući Buckingham Fountain, jednu od najvećih fontana na svijetu. Posebno je impresivna noću kada je osvijetljena, a vodeni mlazovi koreografirani su uz svjetlosne i glazbene efekte.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

SOHO HOUSE

Na kraju, moja preporuka za završetak dana je Soho House, popularan klub za članove koji nudi luksuzne usluge i prostore za opuštanje, rad i druženje. Nalazi se u zgradi iz 1907. godine u trendovskoj četvrti West Loop. Unutrašnjost je uređena u modernom stilu s industrijskim detaljima, a sadrži restorane, barove, spa centar, bazen na krovu i radne prostore. Soho House je poznat po tome što okuplja kreativne profesionalce i nudi opuštenu, ali ekskluzivnu atmosferu. Ovo mjesto je savršeno za one koji žele iskusiti Chicago stil života u punom sjaju. Grad pun mogućnosti, gdje prošlost i sadašnjost oblikuju budućnost, jednom riječju - Chicago.

Linker
25. rujan 2024 09:03