ODLIČAN PROGRAM

Tonči Huljić vraća se na pozornicu: Na Tomislavcu izvodi pop misu Mediterana

Zagreb Classic Festival posljednje dvije godine nije se održavao zbog pandemije, a Huljić je jedan od izvođača koji će nastupati ove godine!

Hrvatski glazbenik, tekstopisac i glazbeni producent, Tonči Huljić (60) se sada vraća na pozornicu Zagreb Classic Festivala. U subotu 25.lipnja u 21 sat, na zagrebačkom Tomislavcu izvest će sakralni pop koncert - Misa Mediterana, autorsko djelo Tončija i Hane Huljić.

Tonči Huljić posljednji je i nastupio na Zagreb Classic Festivalu s programom crossover, neposredno prije dvije pandemijske godine u kojima se festival nije održao.

Inače, pop misa Mediterana izvodi se uz orkestar, zbor i soliste. Sastoji se iz 3 dijela: prvi je Misa Mediterana, drugi Ave Marija - koje je napisao Tonči Huljić, a treći: dvije Dies Irae – koje je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora - Hana Huljić.

Solisti na koncertu su Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić. Sve je orkestrirao Nenad Šiško. Pop Misa Mediterana biti će izvedena u postavi s Tončijem Huljićem i instrumentalistima Madre Badesse te orkestrom i zborom. Zagrepčane tako očekuje istinski glazbeni spektakl.

Osim toga, Huljić će biti zvijezda Ljubljanskog festivala na kojem 12. srpnja izvodi autorski crossover spektakl Mediterraneo na kojem će mu specijalni gost biti zet Petar Grašo. Veliko priznanje stiglo mu je u svibnju dana kad je njegov autorski projekt Mediterraneo uvršten na program 70. Ljubljanskog festivala, najveće regionalne manifestacije koja se od 21. lipnja do 8. rujna održava u slovenskoj metropoli.

Na njemu će nastupiti neki od najvećih svjetskih umjetnika kao što su Elina Garanča, John Malkovich, Placido Domingo, Julian Rachlin, Riccardo Muti, Ana Netrebko. Jedini hrvatski predstavnik u tom odabranom društvu bit će upravo Huljić, koji po svemu sudeći ove godine niže samo uspjehe!

Linker
16. travanj 2024 03:23