službeno je!

Šuškanja su bila točna! Snima se nastavak filmske verzije kultne hit serije ‘Downton Abbey‘

Iako je drugi dio filmskog spin-offa trebao izaći oko Božića, pomaknut je na ožujak sljedeće godine.

Dvije godine nakon što je izašla filmska verzija hit TV serije ‘Downton Abbey‘, potvrđen je i drugi nastavak. U drugom dijelu filma pod nazivom "Downton Abbey: A New Era" originalna glumačka ekipa ponovit će svoje uloge, a pridružit će im se i neka nova, uzbudljiva lica poput Dominica Westa iz Pursuit of Love i Laure Haddock, Guardians of the Galaxy.

U novom filmu tako ćemo opet gledati obitelj Crawley, Carson, kao i ostalu ‘bandu‘. Obožavatelji će doći će na svoje jer će tvorac serije Julian Fellowes pisat scenarij filma, a Simon Curtis će ga režirati.

Čitajte i: Romantika, tuga i intriga: Pogledajte prvi trailer za filmsku verziju hita ‘Downton Abbey‘

image
Downton Abbey plakat
FOCUS FEATURES/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Što se tiče radnje drugog dijela, ne zna se mnogo o njoj. Prvi film uslijedio je nakon dramatičnog kraljevskog posjeta engleskog kralja i kraljice, pa je moguće da bi drugi film mogao donijeti još kraljevskog angažmana.

Iako je predsjednik Focus Featurea Peter Kujawski nedavno nagovijestio u travnju 2021. da bi se radnja mogla vrtjeti oko Božića, novi datum izlaska - tri mjeseca kasnije od planiranog - sugerira drugačije.

"Najljepše je doma za blagdane pa ne možemo bolji dar obožavateljima od okupljanja s Julianom, Garethom i cijelom obitelji Downton 2021. godine kako bismo Crawleyjeve vratili ‘kući‘", rekao je Kujawski.

image
Novi nastavak filma u kina će doći u ožujku 2022.
LIAM DANIEL/FOCUS FEATURES/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Snimanje nastavka navodno je započelo još u travnju ove godine, a Focus Pictures otkrio je da će Downton Abbey 2 biti na velikim platnima u Velikoj Britaniji u petak, 18. ožujka 2022. godine.

Linker
19. travanj 2024 15:51