Vaze i te baze

 PRIVATNA ARHIVA
unikatno

Vaze i te baze: Domaći brend ima neodoljive predmete za dekoraciju doma

Kad je riječ o uređenju životnog prostora, volimo predmete koji su unikatni i po mogućnosti ručno rađeni. Upravo takve stvara Splićanka Irena Musinov, osnivačica brenda Vaze i te baze.

Kad je riječ o uređenju životnog prostora, volimo predmete koji su unikatni i po mogućnosti ručno rađeni. Upravo takve stvara Splićanka Irena Musinov, osnivačica brenda Vaze i te baze.

Svi želimo da naš dom bude toplo, ugodno mjesto koje će ostaviti dojam na naše goste. Osim što će naš životni prostor učiniti baš takvim, ukrasi i dekorativni predmeti otkrit će našu osobnost i kreativnost. Kad je riječ o uređenju životnog prostora, volimo predmete koji su unikatni i po mogućnosti ručno rađeni. Upravo takve stvara Splićanka Irena Musinov, osnivačica brenda Vaze i te baze. Ideja o pokretanju brenda nije joj došla preko noći, a rodila se u vrijeme pandemije.

"U tom sam periodu preuređivala vikendicu i željela sam dekorativne predmete, posebno vaze i svijećnjake u određenim bojama i uzorcima koje nisam nikako mogla naći u trgovinama. Važno mi je da interijer ima nešto posebno, unikatno i da se sve savršeno uklapa u priču. Kako smo tada bili prisiljeni više vremena provoditi kod kuće, gledala sam dosta video o DIY projektima i odlučila neke ideje i sama isprobati", priča nam Irena.

image

Irena u izradi koristi materijal jesmonite

PRIVATNA ARHIVA

Kraj pandemije nije umanjio interes mušterija za njenim radom. "U pandemiji smo svi više vremena provodili u kući, i ljudi su se možda više nego ikada okrenuli dekoriranju svog doma i stvaranju neke svoje mini oaze u kojoj će se osjećati ugodno, tako da nisam mogla u bolje vrijeme pokrenuti svoj brend. Sada kada smo se malo odmaknuli od toga perioda, vidim da je ljudima i dalje jako interesantno gledati druge interijere na društvenim mrežama i uređivati i mijenjati svoje interijere makar s nekom novom vazom, podloškom ili nekim drugim detaljem", kaže.

Na prvu je Irenu osvojio materijal jesmonite, ponajviše zbog toga što savršeno replicira bilo koji kalup do najsitnijih detalja, ali i zbog svoje ekološke komponente.

"Bila sam oduševljena kad sam napravila prvi podložak i do danas me drži to oduševljenje sa svakim novim proizvodom koji izradim. Možda se nikada ne bi sama odlučila otvoriti stranicu s mojim radovima da nije bilo obitelji i prijateljica kojima su se također svidjeli radovi pa su me nagovorili da krenem u ovu avanturu. Jako sam sretna kad vidim koliko se ljudima sviđa moj rad, ali i činjenica da i sami mogu sudjelovati u procesu kreiranja unikatnih sitnica za dom", dodaje naša sugovornica.

Jesmonite je jedini materijal koji koristi za izradu dekorativnih predmeta, a naručuje ga kod distributera za naše područje. Napravljen je od kombinacije gipsa i akrilne smole na vodenoj bazi, nema kemijskih otapala i smatra se ekološki prihvatljivim materijalom. U njega Irena miješa razne pigmente kako bi postigla željene boje ili komadiće u različitim bojama da bi dobila terrazzo uzorak. Materijal se zatim lijeva u silikonske kalupe u kojima stoji dok se ne stvrdne, nakon čega slijedi brušenje za koje Irena kaže da joj je najmrži dio procesa. Kada je proizvod dovoljno izbrušen, što je jako bitno kod predmeta s terrazzo uzorkom, premazuje ih s nekoliko slojeva zaštitnog premaza. Nakon toga spremi su za slanje.

Cijene proizvoda kreću se od četiri eura za podmetače, za vaze od 15 do 40 eura, podloške od 18 eura do 38 eura ovisno o veličini, a svijećnjake od osam do 35 eura.

image

Inspiriraju je priroda i njene boje

PRIVATNA ARHIVA

"Mojim kupcima se svašta sviđa, ukusi su različiti, netko traži žarke boje i jako izražen terrazzo uzorak, dok netko drugi preferira nude tonove ili crno bijele kombinacije. Ipak najviše ih se odlučuje za vaze, svijećnjake i poklon setove, bilo da kupuju za sebe ili nekoj dragoj osobi za poklon", govori Irena i dodaje da ponudu svojih proizvoda stalno širi, a ideje za nove proizvode ili tehnike stalno se rađaju.

Trenutno su u izradi novi proizvodi za uskršnju kolekciju, uglavnom u pastelnim bojama koje se idealno uklapaju s uskrsnim dekorom. "Inspiracije mi ne nedostaje, više mi nedostaje sati u danu za izradu svih mojih ideja", naglašava.

Dodaje da je inspiriraju priroda i njene boje, no inspiraciju pronalazi svuda oko sebe, dovoljno je da je privuče neka kombinacija boja i već u glavi planira proizvod na kojem će je isprobati. Zasad se njene proizvode može razgledati i naručiti na Instagramu, no i tu planira nekoliko noviteta.

"Webshop mi je u planu, a jako mi bi voljela otvoriti i svoju trgovinu iako mi zasad to još uvijek djeluje kao prevelik zalogaj, vidjet ćemo što nosi budućnost... Do tada se moji radovi mogu naći u nekoliko poklon dućana, suvenirnica u Splitu, Trogiru i Omišu i naravno na Instagram stranici Vaze i te baze gdje prema željama kupaca radim za njih unikatne dekorativne predmete", otkriva na kraju.

Linker
26. travanj 2024 19:00