Mirisom i okusom unijet će blagdanski ugođaj u dom, ali i izgledom će postati i idealna dekoracija na blagdanskom stolu.
Biskvit u obliku pahuljice sa sušenim voćem jednostavna je i ukusna božićna slastica koji će posebno elegantno izgledati na vjenčiću od zimzelenih grančica.
Tijesto
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 190 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica jednog limuna
- 50 g grožđica
- 50 g suhih brusnica
- 100 g miješanog kandiranog voća narezanog na kockice
- 1žličica cimeta
- prstohvat mljevenog klinčića
- prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- prstohvat mljevenog anisa
Glazura
- 100 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g šećera u prahu
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. U posudu za miksanje staviti jaja te ih pjenasto izmiješati električnom miješalicom. Polako dodati šećer i vanilin šećer. Miksati dok se šećer ne otopi. Dodati ulje i mlijeko. Smanjiti brzinu na mikseru te lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ručno umiješati limunovu koricu, cimet, muškatni oraščić, anis, klinčić i na kraju suho voće. Kalup premazati masnoćom te uliti smjesu. Staviti u pećnicu i peći oko 40 minuta. Pustiti da se kolač ohladi te ga ukrasiti glazurom. U posudu staviti omekšali maslac, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Miješati dok smjesa ne postane glatka, odnosno dok se šećer ne otopi. Staviti u slastičarsku vrećicu te ukrasiti kolač. Prije serviranja po želji posuti šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....