Boogie Bakery predstavio je pincu napravljenu s divljim kvascima čija priprema traje čak četiri dana.
Nismo se još pošteno oprostili niti od pokladnih krafni, a već se počinju pripremati pince. Mnogima najdraže blagdansko jelo, pinca se redovito nalazi na uskršnjem stolu i omiljena je poslastica koja će se satima pripremati u kuhinji. No, nekad nemamo vremena za pripremu te zbog toga posežemo za već gotovim opcijama.
Boogie Bakery (ex Kroštula) godinama slovi kao jedna od najboljih zagrebačkih pekarnica, a razlikuju se od većine zato što su njihovi proizvodi napravljeni od kiselog tijesta. Tako i je i njihova pinca napravljena s divljim kvascima, a priprema se četiri dana. Zbog toga ima otvorenu strukturu i topi se u ustima, a iako nema konzervanse ni aditive, svježa je 60 dana.
Uz specifičan okus zbog divljeg kvasca, sadrži i arome vanilije, citrusa, ruma, cimeta i rogača. Ti se sastojci dodaju treći dan pripreme, a iz Boogieja ističu da je upravo tajna u dobrom rasporedu dodavanja sastojaka. No, svakako ulogu igraju i kvalitetni sastojci, pa pastu od mandarine zaslužnu za aromu citrusa kuhaju sami.
"Pinca se stoljećima peče za Uskrs u Hrvatskoj, Sloveniji i sjevernoj Italiji. Do prije par godina pekla ju je svaka prava baba i mater, no onda su probale našu i prihvatile poraz. Od tad atmosfera za uskršnjim stolom nije baš najbolja, ali barem se na pincu nitko ne žali", piše u šaljivom opisu proizvoda na njihovom službenom webshopu.
Naime, osim što pincu možete kupiti u njihovim poslovnicama, možete je naručiti i online po cijeni od 23 eura za 500 g pince. Ono što će oduševiti sve koji obožavaju pincu jest činjenica da za kupovinu tri pince odjednom Boogie časti s besplatnom poštarinom, a za četiri komade će vam uz pincu poslati i uskršnje keksiće od yuze i bergamota.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....