Izgledaju baš poput kroasana, ali već prvi ugriz otkriva da se zapravo radi o krafni! I to je samo jedan od noviteta koji je dostupan na novoj lokaciji poznate pekarnice.
Nema boljeg završetka radnog tjedna, nego kada se u petak ujutro uputiš na radni zadatak, a čeka te isprobavanje najnovijih slastica. Naime, umjesto u redakciju, zaputili smo se u Vlašku 76, gdje se smjestila novootvorena pekarnica Noel Bread & Deli u kojoj smo isprobali novitete. Nude razne proizvode, od kruha do slastica, a naši definitivni favoriti su krafne u obliku kroasana.
Pekarnicu smo posjetili netom nakon otvorenja, gdje nam je vlasnik Ivan Jug pokazao raznoliku ponudu koju će još i upotpuniti. "Imali smo intenzivnih par dana jer smo prebacivali proizvodnju iz Dukljaninove, gdje je i restoran, ovdje u Vlašku, koja nam je sada postala matična pekarnica, ali i glavno mjesto za proizvodnju", rekao je dodajući da se cijela proizvodnja odvija na čak 200 kvadrata.
"Glavni zadatak i prioritet trenutno nam je raditi na katalogu i novitetima koje ćemo pružiti našim gostima. Trenutačno se bavimo pitanjem što je zapravo Noel i što naši gosti očekuju od nas - to će nam biti fokus idućih dana", dodaje Jug, naglašavajući da bi kroz iduća dva tjedna trebali predstaviti još 15-ak novih proizvoda.
Trenutno u ponudi od slastica imaju muffine od maline, pistacija te čokolade, zatim croissant od pistacija, babku od cimeta i badema te, naš favorit, mekane i slasne krafne u obliku kroasana s punjenjem od vanilije, čokolade ili maline. Osim toga, u ponudi imaju razne vrste kruha, uključujući i kruh s prženim lukom te lafayette od lososa te vegetarijanske, a prodaju i namaze od pistacija te matchu. Cijene pojedinačnih proizvoda se kreću do otprilike tri eura. Primjerice, za kroasan-krafnu ćete izdvojiti 2,40 eura, a za muffin 2,50 eura.
Fokus im je na lisnatom tijestu, a novi proizvodi bit će u obliku kocke, radit će i pain au chocolat, nove modernije krafne, flat kroasane te nove sendviče, uz već spomenute lafayette...
"Bitno je da spojimo tradiciju i modernu tehnologiju kako bismo ljudima pružili najbolji spoj okusa te da znaju da jedu prirodno, a ne kemikalije, što nam je svima najvažnije", govori Jug, koji ističe kako na proizvodima rade profesionalni slastičari, uz minimalnu uporabu aparata te da su proizvodi bez aditiva, kemikalija i bez dodataka glutena.
"Mi radimo onako kako se prije radilo, a istovremeno želimo biti i inovativni te pratiti svjetske trendove. To je ono gdje se susrećemo s izazovima i to nam je super", poručuje vlasnik te dodaje kako na proizvodima radi desetak ljudi te je sve artizan.
U dijelu gdje se odvija proizvodnja slastica u Vlaškoj zapravo će biti showroom kitchen, gdje će svi gosti i prolaznici moći vidjeti što se radi cijeli dan. Uz to, uskoro planiraju uvesti bakery class jednom tjednom, gdje će njihovi najbolji slastičari educirati ljubitelje kruha i slastica kako napraviti savršeni kroasan, kako zamijesiti kruh i slično.
Osim u Vlaškoj, Noel Bread & Deli ima i druge lokacije u Zagrebu - u Ulici popa Dukljanina 1 i Masarykovoj 24, a u planu im je otvoriti pekarnicu u Donjem dolu te u Trakošćanskoj ulici, gdje će zapravo otvoriti pekarnicu u suradnji s poznatom slastičarnicom Magnolia. Plan im je u tom prostoru spojiti slastičarstvo i pekarstvo te gostima ponuditi ugodan prostor za druženje, doručak te brunch. Otvorenje bi trebalo biti uskoro.
"To sve radimo zadnjih nekoliko mjeseci, a sada je došao moment za realizaciju svih projekata, što je i najstresniji dio", otkriva Ivan dodajući da imaju još milijun ideja te da im kreativnosti ne nedostaje. "Kako smo pomaknuli granice u ugostiteljstvu s Noelom, tako ćemo se sad potruditi to napraviti i s pekarnicama", zaključuje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....