Donosimo pregled mjesta sa zanimljivim pričama i još boljim gastro ponudama u kojima ne morate stol rezervirati tjedan dana unaprijed.
Gdje otići na ručak ili večeru kad želite opuštenu atmosferu, zanimljiv i kreativan menu i doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti za koji tjedan, a ne ekskluzivno jednom ili dvaput godišnje. Izbor popularnih restorana i bistroa u kojima se dobro jede, dobro zabavlja i koji su budžetom prihvatljivi, značajno se poboljšao u proteklih par godina.
BEŠTIJA
U samom središtu grada, skriven u dvorišti Masarykove ulice, Beštija je omiljeni lokal svih koji vole vrhunsku hranu i minimalistički, nepretenciozan prostor. U Beštiju ne morate doći na ručak ili večeru, može vam se dogoditi da dođete na čašu vina, no ako zavirite u menu, teško da ćete odoljeti da barem jedno predjelo ne podijelite s društvom. U Beštiji su posebno ponosni na zero food waste koncept, a sva se jela temelje na sezonskim namirnicama. Do proljetnog menija možete uživati u juhi od brokule, serviranoj uz kreker od parmezana i sezama, u namazu od crvene leće i sušene rajčice te drugim specijalitetima.
SOI Fusion Bar
U Soi Fusion Baru uvijek se traži mjesto više. Sve što očekujete od jednog poke bowla, to ćete i dobiti. Istinski umami. Odnedavno u Soi Fusion nude i ramen, jedan od ponajboljih u gradu. A osim što uvijek možete očekivati rapsodiju okusa u zdjeli, u njihovom baru nastaju i vrhunski kokteli.
SOL
Sol tapas na hrvatski popularnog chefa Mate Jankovića, konceptom je oduševio publiku. Dođete s društvom na koju čašu vina, naručite par različitih tapasa i uživate na središnjem gradskom trgu u nevjerojatnim okusima. Janković je na menu stavio tradicionalne hrvatske okuse u varijanti malih zalogaja. Sezonske izmjene menija vesele njegove obožavatelje, a odnedavno SOL servira i doručak, od 8 do 11 sati, što je rijetkost među hrvatskim restoranima.
FIDEL GASTRO
Jedna od prvih adresa na zagrebačkoj sceni koja je ponudila zaokruženi koncept bara, u kojem možete popiti piće prije večere i uživati u nastupima DJ-a nakon, i restorana u kojem uživate u vrhunskim zalogajima, bio je upravo Fidel Gastro. Vrhunska fusion kuhinja, probrane namirnice, in house rađena tjestenina, odličan ugođaj, veliki parking i live svirke, recept su za dobru zabavu.
FICLEK
Svježe s placa, i to s Dolca, po receptima naših baka, u ambijentu u kojem vam se razvesele kao da ste došli doma na nedjeljnji ručak. Ficlek bistro, odmah ispod Dolca, nudi najpoznatije okuse djetinjstva: faširance s restanim krumpirom, punjene paprike, zagrebački, teleće jetricem, sarmu i neizostavni Kaiserschmarrn. No, ono što nas najviše veseli je što ove utješne, tople, domaće zalogaje možete dobiti i nedjeljom jer Ficlek radi i nedjeljom.
SOPAL
Fun dining koncept Sopal je sasvim sigurno nedostajao na našoj sceni, mjesto za afterwork druženje, kad niste sigurni je li vrijeme za večeru, a već je kasno za ručak. Iza ovog projekta stoje renomirani chef Marko Turković, kojeg publika poznaje iz vrhunskih restorana kao što su ManO2 i Boškinac te njegov partner, iskusni dubrovački ugostitelj Pero Đangradović. Njihovo najpopularnije jelo je tatarski biftek kojem chef pristupa puritistički jer inače ne voli previše intervenirati u namirnice.
ROUGEMARIN CITY
Rougemarin City, smješten na adresi Petrinjska 2, dosad je nudio hranu po kojoj se proslavio i onaj originalni u Folnegovićevoj ulici. No, u novom konceptu, sicilijanske pizze, burgere i rebarca zamijenila su jela bazirana na somunu/lepinji, odnosno pita kruhu. Jela koja su pogodna za dijeljenje, zidovi koje krase radovi street art umjetnika Mire Petkoviće Modula, DJ pult i glazba, čine ovaj restoran neformalnim i opuštenim mjestom za druženje.
RISETERIA
Vinski bar i trattoria, otvorena na kultnom mjestu Ujevićevog Blata, pruža dašak talijanskog ambijenta u središtu Zagreba. Prednji dio Riseterije rustikalni je bar s visokim stolovima odličan za brzi ručak, ili čašu vina uz male zalogaje, dok se u drugoj prostoriji nalazi decentno uređeni restoran. Na meniju je pravi comfort food, od rižota, brudeta, do raznih pašti, sve s puno sira, rajčice i maslinovog ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....