Svega stotinu sretnika ovog vikenda uživalo je u pravoj rapsodiji okusa koju su za njih pripremili omiljeni kuharski trojac: chefovi Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović.
Trojica vrhunskih chefova i kolega iz žirija popularne televizijske emisije Masterchef, još su jednom udružili snage, a ovog puta nisu ocjenjivali kandidate nego su upregnuli vlastite kuhače. Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović priredili su ekskluzivnu večer i večeru za stotinu posjetitelja restorana Il Ponte u Trogiru. Restoran koji je Stjepan Vukadin otvorio sredinom studenog prošle godine. Restoran je postao nezaobilazna gastronomska meka ponajviše zbog kvalitete, ali i prepoznatljivosti njegova chefa Stjepana Vukadina.
Šira publika upoznala je Stjepana Vukadina kao člana žirija ovogodišnje sezone popularnog showa "Masterchef", a u kuhinji su mu se ovog vikenda pridružili i ostali članovi žirija: Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Stoga ne čudi što su za ovu jedinstvenu prliliku obje večere rasprodane u svega nekoliko sati te je u jelima s potpisom ovog trojca moglo uživati nešto više od pedeset uzvanika po večeri.
Vrhunska jela i vina
Večera u šest vrhunskih slijedova kojima su pridružena vina hrvatskih vinarija bila je podijeljena tako što je svaki od chefova pripremio po dva jela, a započela je ribljim predjelom Stjepana Vukadina. Hama uz jabuku, kreker od sipe, žumanjak i emulziju od naranče poslužena uz malvaziju Cattunar probudila je čula posjetitelja i iznenadila ih vibrantnom vizualnom prezentacijom, a potom je došao red na jelo Damira Tomljanovića koji je gostima pripremio rolice s povrćem u Béarnaise umaku uz ciklu, ulje od zelenog bilja i brunoise celer poslužene uz Pošip Kunjas.
Nastavilo se uz ragu sipa-bob s pancetom i rimskim njokima te čašu vina Plavac mali sivi vinarije Grgurević s pelješkog vinogorja, a potom je na red došla i manistra s junećim obrazima uz aromatiziranu skutu i amarena višnju sljubljena uz Merlot Noir vinarije Dvorac Belaj.
Čitajte i: Chef Stjepan Vukadin otvorio restoran: ‘Trogir zaslužuje da dignemo gastro scenu na veći nivo‘
Chef Melkior Bašić oduševio je uzvanike janjetinom kuhanom 24 sata uz umak od crnog vina posluženom uz bukovače, celer i čašu Zinfandela Korta Katarina, a potom i desertom od bundeve, bučina ulja uz đumbir kreker i bijelu čokoladu. Ovim okusima pridružena je jedna nesvakidašnja kupaža Sweet Cuvee Bodren iz 2017. uz koju je ugodna pikantnost đumbira još više došla do izražaja.
Ovom trojcu chefova pridružio se i jedan od ovogodišnjih Masterchef kandidata, barmen Filip Pleteš koji se uzvanicima predstavio majstorskim koktelima u kojima je uživao i pobjednik showa Ivan Temšić koji je došao pružiti potporu mentorima.
Trogirski restoran pod vodstvom chefa Vukadina ovog je vikenda zasigurno bio najpoželjnija destinacija ljubitelja dobrih okusa, a da će se taj trend nastaviti potvrđuje i već rasprodana večera za Dan zaljubljenih.
Iz kuhinje već najavljuju bogat program kao i gostovanja renomiranih imena u kuhinji Stjepana Vukadina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....