U sklopu programa Fooling Around by Fuliranje posjetitelji na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade od 28. studenog do 31. prosinca mogu kušati vrhunske delicije.
Oleander terasa zagrebačkog hotela Esplanade zasigurno je najuzbudljivija gurmanska lokacija zagrebačkog Adventa. Zaključili su to uzvanici na kušanju delicija koje će se posluživati u sklopu programa Fooling Around by Fuliranje, a poslužene su u predblagdanskom ozračju restorana Zinfandel’s.
Uzvanici su kušali autorske kreacije eminentnih hrvatskih chefova i restorana koje će tijekom prosinca Oleander terasu hotela Esplanade pretvoriti u jedinstvenu gurmansku oazu. Pomno birana jela koja spajaju tradiciju i inovativnost, preciznost i strast, okupljenima su prezentirali chefica Esplanadine kuhinje i Zinfandel‘sa, restorana sa zelenom Michelinovom zvjezdicom, Ana Grgić Tomić, chef Mario Mandarić iz Noela, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, chef Vjeko Bašić iz murterske konobe Boba, chef Ante Udovičić iz sutivanskog restorana Lemongarden, te chef Floriana Ružić iz restorana San Rocco iz Brtonigle.ž
Njima će se pridružiti i chef Marko Gajski iz LD Restauranta na Korčuli, a istarske okuse baštine i luksuza donosi chef Ante Miletić iz restorana Meneghetti. Impresivnoj postavi chefova pridružili su se i Mate Janković sa svojim Institutom za kobasice, kulinarski inovator Ivan Zidar čiji se Mason Burgers & Stuff smatra jednim od pionira gourmet burger scene u Zagrebu, te Boogie Lab, artisan pekarnica, restoran i brunch bar čija je kvaliteta osvojila i New York. Posjetitelje na Oleander terasi dočekat će i Acrobat Dine Kušena koji oduševljava selekcijom najprestižnijih internacionalnih vina i šampanjaca, ali i biranim steakovima.
Ove zime Fooling Around tematski je posvećen Veneciji, a ponudu Esplanadine adventske kućice predstavila je chefica Ana Grgić Tomić. Na njezinom jelovniku posebno istakao suhi buncek sa zeljem u tortilji s domaćom kremom od hrena i začinskog bilja. U ponudu je uvrstila i fileke s pancetom, začinskim biljem i parmezanom, a za ljubitelje svježe ribe osmislila je originalan zalogaj s daškom egzotike – svježe sardine iz Jadranskog mora pržene u panko mrvicama s dodatkom fine domaće kreme od slanutka i crnog sezama uz salsu od avokada, manga, krastavaca i mente s dresingom od citrusa i maslinovog ulja i kreme od kokosa i limete. Tu je i slastan juneći burger obogaćen marmeladom od luka, kiselim krastavcima i ukiseljenom ljutikom – sve iz domaće Anine proizvodnje, a servira se uz kremasti umak sa senfom i hrskavu rikolu.
Adventski street menu ne bi bio potpun bez najpoznatijeg Esplanadinog klasika kojeg obožavaju sve generacije ne samo Zagrepčana, već i onih van granica naše zemlje – vrućih štrukli, punjenih svježim kravljim sirom i zapečenih s vrhnjem.
Posjetitelje od 28. studenog do 31. prosinca očekuju i kreativni tematski partyji petkom, akustični nastupi talentiranih mladih glazbenika Vocales, te brojna iznenađenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....