Gastro poslastica

Chefica Priska Thuring otvara restoran Stara Škola, smješten u osnovnoj školi

Uz nju, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, zajedno s mladim timom entuzijasta, a poseban će se naglasak dati koktelima i čajevima koje će pripremati iskusna bar managerica, također donedavna članica Alchemista.

Restoran Stara Škola, novi restoran u obnovljenoj staroj osnovnoj školi u istarskoj Krasici između Grožnjana i Buja, otvorit će svoja vrata 1. prosinca 2022. Chefica Priska Thuring, rođena Švicarka i odgojena Kanađanka, i njezin tim pripremat će zajednički jelovnik od pet sljedova vođen namirnicama koje prate prirodne promjene istarskih godišnjih doba i daju lokalnim proizvođačima priliku da zablistaju. Priska ima dvadeset i četiri godine iskustva kao kuharica koja je radila u prestižnim hotelima/resortima i restoranima u Švicarskoj, Kanadi, Engleskoj, Njemačkoj, Dubrovniku, Rovinju i Zagrebu, te kao privatni kuhar na najluksuznijim mega jahtama. Njezin povratak u Hrvatsku, posebice Istru, bio je neizbježan jer je među brdima, šumama i nevjerojatnom obalom otkrila mnoge proizvode koji tek trebaju biti servirani na stolu i u njima prepoznala istinsku inspiraciju za "honest food".

image

Ambijent Stare Škole

HAPPY-MOMENTS.SI
image

Delicije Priske Thuring

HAPPY-MOMENTS.SI
image

Povijesni ambijent i fini zalogaji

HAPPY-MOMENTS.SI

Uz Prisku, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, zajedno s mladim timom entuzijasta. Poseban će se naglasak dati koktelima i čajevima koje će pripremati iskusna bar managerica, također donedavna članica Alchemista. Vinska lista restorana nudit će probrana prirodna i organska vina ponajviše iz Hrvatske i susjednih zemalja.

"Restoran Stara Škola je mjesto gdje kroz hranu, vina, koktele i čajeve slavimo i povezujemo se s godišnjim ciklusima prirode te pozdravljamo naše goste da iskoriste trenutak iz svog užurbanog života kako bi se opustili i ponovno povezali kroz široku paletu emocija, mirisa, okusa, boja i pronašli novu snagu života", poručuju.

image

Zbornica je prostorija za privatna druženja

HAPPY-MOMENTS.SI
image

Priska Thuring svoje kuhanje naziva ‘honest food‘

HAPPY-MOMENTS.SI

Uz restoran, ponuda uključuje vinski podrum za privatne degustacije i večere, "Zbornicu" - prostoriju za privatna druženja, te veliku ljetnu bar-terasu s nezaboravnim pogledom na Krasicu i okolne brežuljke.

Vlasnici restorana Stara škola, hrvatsko-američka obitelj Penavić, kozmopoliti hrvatsko-američkih korijena i njujorške adrese, veliki ljubitelji umjetnosti, vina i putovanja, pretočili su svoje strasti u viziju high-end hospitality projekata u Hrvatskoj.

image

Stara Škola otvara se 1. prosinca

HAPPY-MOMENTS.SI
image

Namirnice dolaze od lokalnih proizvođača

HAPPY-MOMENTS.SI
image

I vrhunski kokteli će biti dio ponude

HAPPY-MOMENTS.SI

Od vinarije Clai, koja je upravo za Staru školu buteljirala ekskluzivnu seriju svoga kultnog Brombonera, preko Stancije Baracije, jednog od najljepših imanja u Hrvatskoj i luksuzne 46-metarske jahte AIAXAIA koja je dostupna za charter ljeti na Mediteranu, a zimi na Karibima ili Indijskom oceanu, pa do restorana Stara škola, koja je svojevrsni dragulj u kruni, svojim neposrednim utjecajem i inspiracijom pomiču granice doživljaja i naglasak stavljaju na izvrsnost usluge i sredstva te zaokružuju svoju high-end hospitality ponudu u Hrvatskoj.

Linker
12. travanj 2024 17:20