PRESS
Mala ljetna zadovoljstva

4 osvježavajuća recepta u kojima možete uživati bez grižnje savjesti

Australska nutricionistkinja, dijetetičarka i influencerica Lyndi Cohen objavila je knjigu "Nutricionizam bez maske" u kojoj savjetuje kako spriječiti emocionalno prejedanje te jesti zdravo, ukusno i bez grižnje savjesti. Donosimo vam četiri osvježavajuća, ljetna recepta.

Australska nutricionistkinja, dijetetičarka i influencerica Lyndi Cohen objavila je knjigu "Nutricionizam bez maske" u kojoj savjetuje kako spriječiti emocionalno prejedanje te jesti zdravo, ukusno i bez grižnje savjesti. Donosimo vam četiri osvježavajuća, ljetna recepta.

SORBET OD MANGA

SASTOJCI 1 mango
PRIPREMA Razrezati mango pa čašom odvojiti mesnati dio od kože. Staviti u zamrzivač na 2 - 3 sata ili dok se ne zamrzne. Zaleđeni mango ubaciti u multipraktik na 2 - 3 minute ili dok ne poprimi teksturu sladoleda.

SORBET OD JAGODE

SASTOJCI 250 g smrznutih jagoda, 1 žlica meda ili javorova sirupa
PRIPREMA Oba sastojka izmiješati u multipraktiku 1 - 2 minute ili pak dok ne poprimi kremastu teksturu nalik sorbetu. U početku će smjesa biti brašnasta pa je treba nastaviti miješati dok ne postane glatka i kremasta.

image
CATH MUSCAT

SLANE ČOKOLADNE KOCKE S MASLACEM OD KIKIRIKIJA

image
CATH MUSCAT

SASTOJCI 100 g neoljuštenih badema, 3 žlice maslaca od kikirikija, 3 žlice kakaa u prahu, 80 g suhih datulja, bez koštica, 1/4 žličica soli
PRIPREMA Obložiti lim papirom za pečenje. Sve sastojke ubaciti u multipraktik i miksati dok ne se dobije grubo tijesto. Ako se stisne među prstima pa vam se zalijepi za njih, znači da je spremno. Ako se ne lijepi, još miješati. Uliti smjesu u lim i utisnuti prstima. Prije posluživanja narezati na kvadrate od 5 cm.
SAVJET Smjesu možete oblikovati i u kuglice kako biste dobili bombice energije koje možete spakirati i ponijeti sa sobom kao slatki zalogaj

WOODFORD STRAWBERRY SOUR

SASTOJCI bourbon, svježe jagode, amaretto disaronno, svježi sok od limuna, krema od jagoda i jaja
PRIPREMA Sastojke promiješati u shakeru i dodati sok od limuna kako bi se razbila slatkoća.

image

"Nutricionizam bez maske"

17. prosinac 2024 15:40