Kao na godišnjem

Samo nekoliko trikova je dovoljno za kreiranje cozy doma u kojem odmor nikad ne prestaje

Uz nekoliko malih promjena u svojoj kući ili stanu možete stvoriti ambijent za razonodu i užitak, najčešće viđen u apartmanima ili hotelima na moru

Godišnji odmor je neophodan, posebno u vremenu ubrzanog načina života kada nerijetko u danu zaboravimo izdvojiti i pet minuta za sebe. Istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije je pokazalo da je rad 55 ili više sati tjedno povezan s 35 posto većim rizikom od moždanog udara i 17 posto većim rizikom od umiranja od srčanih bolesti, nego radni tjedan od 35 do 40 sati ili radna godina koja je povremeno prekinuta godišnjim odmorom.

Velika većina ljudi jedva čeka odlazak na ljetovanje, u vlastiti ili iznajmljeni apartman u kojem napokon mogu zaboraviti na rastresenost i gradsku vrevu. Drugima, pak, bijeg od svakodnevice predstavlja dugo izležavanje u hotelskoj sobi s ogromnim prostranim krevetom koji krase udobni jastuci zbog čega se dan lako pretvori u cjelodnevni wellness užitak.

Međutim, zašto biste uopće čekali godišnji? Zašto ne biste čarobnu oazu za mir pretvorili u vlastitom domu zbog čega ćete imati osjećaj kao da ste na odmoru koji nikada ne prestaje? Uz samo nekoliko trikova u svojoj kući ili stanu možete stvoriti ambijent za razonodu i užitak, najčešće viđen u apartmanima ili hotelima na moru.

Birajte opuštajuće boje

Jeste li znali da boje mogu utjecati na raspoloženje? Prema istraživanjima, pojedine boje mogu utjecati na fizičke, ali i emocionalne promjene u tijelu. Tako, primjerice, crvena stimulira um i može dovesti do poboljšanja cirkulacije, žuta utječe na živčani sustav, narančasta povećava razinu energije u tijelu, a plava smiruje.

image

Set posteljine "Hakki Pembe Ranforce"

Satin Home

Jednako tako i odabir pojedinih boja u interijeru može utjecati da se osjećate opuštenije ili, pak, napetije zbog čega dizajneri hotelskih soba i apartmana pažljivo odabiru paletu koja će krasiti zidove prostorija, elemente, posteljinu i detalje. Ondje ćete najčešće pronaći bijelu, zemljane tonove, plavu i svijetlo zelenu, odnosno boje koje će goste dodatno potaknuti na relaksaciju, ali će i pojačati dojam čistoće prostora.

image

Ručnik za plažu "Peshtemal Matteo"

Satin Home

Da biste postigli takav ambijent, za prvi korak okrečite zidove prostorija u bijelu ili bež, a da zatim unesete nekolicinu detalja u blijedo žutim i ružičastima tonovima. Odlična dekorativna rješenja možete potražiti na internetskoj trgovini Satin Home. Ondje su dostupni lagani ljetni prekrivači i deke od 100 posto pamuka, a iz asortimana izdvajamo deku Linas koja se odlikuje po svojoj trajnosti, higroskopnosti i gustoći. Odlično propušta zrak i zadržava toplinu. Ne gubi boju i oblik nakon mnogih pranja, a pogodna je za alergičare i osobe sa osjetljivom kožom.

image

Deka Linas

Satin Home
image

Deka Linas

Satin Home

Osvježite dnevni boravak

Osim spavaće sobe, nemojte zaboraviti osvježiti i dnevni boravak koji izborom uređenja može itekako utjecati na cjelokupno raspoloženje. Za stvaranje cozy ugođaja predlažemo da kauč, sofu ili fotelju ukrasite dekorativnim jastucima iz Satin Homea. Odlično je što na njihovoj internetskoj stranici možete pronaći setove jastuka s jastučnicama različitih dimenzija zbog čega će prostorija djelovati živahno i udobno.

image

Set ukrasnih jastuka "Gaia & Bamboo"

Satin Home

Nećete pogriješiti ako svoj sjedeći namještaj uljepšate Gaia & Bamboo setom jastuka, idealnim za ljetne mjesece jer su dostupni u materijalima poput lana, pamuka, poliestera i viskoze koji su ugodni na dodir, lako se pere, dugo zadržavaju oblik i boju. Ovi materijali se često nalaze i u apartmanima te hotelima tako da ćete sigurno postići jednu novu dimenziju doma, uvijek spremnu za popodnevnu "fjaku".

image

Set ukrasnih jastuka "Gaia & Bamboo"

Satin Home

Birajte prozračnu posteljinu

Prva stvar koju vjerojatno svi želimo napraviti nakon ulaska u hotelsku sobu je bezbrižno bacanje na svježe opranu posteljinu. No, ne mami nas samo miris jastučnica da to napravimo, nego i veliki mekani popluni ukrašeni prozračnom posteljinom, jastučnice barem tri puta veće u odnosu na veličinu glave i mekane deke u koje doslovno želimo "uroniti" i ne izlaziti do kraja dana.

image

Set posteljine "Cappi Ranforce"

Satin Home

Sve što vam je potrebno da takvu atmosferu prenesete u vlastiti dom je jedna od laganih ljetnih posteljina Ranforce iz Satin Homea. Iz asortimana izdvajamo tri kvalitetna seta s motivima koji odišu svježinom; posteljina s plahtom Ramielle Ranforce, Elenora Beige Ranforce i Cappi Ranforce. Ranforce od kojeg su izrađeni navedeni setovi predstavlja inovativan materijal od prirodnih pamučnih vlakana koji je izvorno razvila turska tvrtka tekstila za proizvodnju posteljine. Zbog posebne metode tkanja i visoke kvalitete materijala, takvi proizvodi dugo zadržavaju svoj estetski izgled, ne blijede i ne skupljaju. Osim toga, lako upija vlagu i istovremeno pruža osjećaj suhoće, a ljeti daje laganu svježinu. Budući da je tkanina izrađena od pamuka, omogućava koži da diše zbog čega se osoba ušuškana u posteljinu garantirano neće znojiti.

image

Set posteljine "Cappi Ranforce"

Satin Home

Satin Home je online trgovina za sve koji žele kvalitetno spavati i odmarati se

Visokokvalitetna posteljina, deke i ručnici čine ponudu internetske trgovine Satin Home. Svi njihovi proizvodi dolaze iz poznate turske tvrtke Issimo Home koja prodaje svoje artikle u više od 40 zemalja svijeta, ima dugogodišnju tradiciju, a proizvodnja udovoljava najvišim ekološkim standardima. Proizvodi koje možete pronaći na Satin Home nisu oni koji se mogu kupiti u trgovinama široke potrošnje već se radi o visokokvalitenom i sofisticiranom tekstilu za sve oni koji cijene dobar san i odmor. Posjetite web stranicu satinhome.com i pronađite posteljine koje će vam ohladiti i uljepšati ovo, ali i nadolazeća ljeta.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa Satin Home.

Linker
15. travanj 2024 18:11