GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Jedva čekamo

Za sve ljubitelje Formule 1: Napokon se zna kada izlazi film s Bradom Pittom u glavnoj ulozi

Film prati život umirovljenog vozača Sonnyja Hayesa, tumači ga holivudski velikan, koji se vraća utrkama nakon oporavka od grozne nesreće koju je doživio i to na poziv prijatelja i šef tima kojeg utjelovljuje 55-godišnji španjolski glumac Javier Bardem.

Film prati život umirovljenog vozača Sonnyja Hayesa, tumači ga holivudski velikan, koji se vraća utrkama nakon oporavka od grozne nesreće koju je doživio i to na poziv prijatelja i šef tima kojeg utjelovljuje 55-godišnji španjolski glumac Javier Bardem.

Svi ljubitelji Formule 1 konačno su došli na svoje. Napokon je otkriveno kada u kina stiže novi film u kojem glavnu ulogu ima Brad Pitt i koji već više od godinu dana, koliko traje snimanje, izaziva veliku pozornost. No, svi oni nestrpljivi ipak će morali još pričekati jer film u distribuciju, kako je otkriveno, kreće tek za godinu dana, točnije 25. lipnja 2025. godine. Razlog tome je taj što se snima u realnom vremenu, za vrijeme stvarnih utrka. To znači da set spektakla čiji je radni naslov "Untitled Formula One Racing Movie: ‘Apex‘” prati stvarne utrke Formule 1, od Velike nagrade Velike Britanije početkom srpnja ove godine, do trkališta u Abu Dhabiju na kojem se u studenom zatvara sezona. Spektakl uključuje svih 10 F1 timova, stvarne vozače, Međunarodnu automobilističku federaciju i promotore utrka, piše Daily Mail.

image

Na setu se odlično zabavlja, kaže da mu je snimanje ovog filma najbolji provod u životu

JAY HIRANO/SHUTTERSTOCK

Film prati život umirovljenog vozača Formule 1 Sonnyja Hayesa, kojeg tumači Pitt, koji se vraća utrkama nakon oporavka od grozne nesreće koju je doživio i to na poziv prijatelja i šef tima kojeg utjelovljuje 55-godišnji španjolski glumac Javier Bardem, kako bi pomogao svome timu koji se zbog loših rezultata nalazi na samom dnu ljestvice.

image

Brad Pitt u ulozi vozača F1 Sonnyja Hayesa, prošle godine na Silverstone Circuitu

GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

"Odlično je biti ovdje. Zabavljamo se, ovo je definitivno najbolji provod u mom životu", rekao je Pitt u intervjuu sredinom 2023. godine govoreći o filmu. Glumačka postava, osim Brada Pitta i Javiera Bardema, uključuje i irsku glumicu Kerry Condon, engleskog dramskog umjetnika Tobiasa Menziesa, njegove sunarodnjake Sarah Niles, Samsona Kayou i Callie Cooke te danskog glumca Kima Bodniju. Film će uvesti publiku u srce Formule 1 i prikazat će svakodnevicu tog uzbudljivog svijeta. Zanimljivo je i to da će distribuirati putem IMAX kina kako bi gledatelji što vjernije osjetili utrke bolida i vidjeli što se za to vrijeme odvija u boksevima timova. Sudeći po tome s kojom je predanošću Brad Pitt uronio u ulogu, očito je da je da je dugo čekao projekt koji će mu omogućiti sjesti u bolid. Hoće li ga doista voziti i kako će se snaći, otkrit će se za godinu dana, kad film stigne u kina.

Linker
19. lipanj 2024 09:38