SAMEER AL-DOUMY AFP
Odlične reakcije

Šestominutne ovacije u Cannesu za jedan od najiščekivanijih filmova godine

Reakcije gledatelja otkrivaju da bi i i ovaj film, peti iz filmskog serijala "Pobješnjeli Max", mogao biti pravi hit.

Reakcije gledatelja otkrivaju da bi i i ovaj film, peti iz filmskog serijala "Pobješnjeli Max", mogao biti pravi hit.

Na Filmskom festivalu u Cannesu premijerno je prikazan film "Furiosa: Pobješnjeli Max saga" u kojem glavnu ulogu imaju Chris Hemsworth, Anya Taylor-Joy i Tom Burke. S obzirom na to da je upravo ovaj film bio jedan od najiščekivanijih na ovogodišnjem Cannesu, reakcije nisu izostale, a ako je sudeći prema nevjerojatnim ovacijama koje su nakon prikazivanja filma potrajale čak šest minuta, publici se ono što su imali prilike vidjeti itekako svidjelo.

"Na ovom smo filmu radili vrlo naporno i bit će zanimljivo vidjeti kako će biti prihvaćen. Hvala vam", rekao je redatelj George Miller nakon same premijere. Producent i dugogodišnji suradnik redatelja Georga Millera, Doug Mitchell nedavno je u intervjuu otkrio kako film ima jednu akcijsku sekvencu od 15 minuta, a nevjerojatan je podatak kako je ista bila snimana čak 78 dana. Osim toga, na snimanju je sudjelovalo 200 kaskadera.

image

Michael DeLuca, Pamela Abdy, Doug Mitchell, Alyla Browne, Anya Taylor-Joy, George Miller, Chris Hemsworth, Elsa Pataky i Tom Burke

SAMEER AL-DOUMY AFP

"Furiosa: Pobješnjeli Max saga" u kina dolazi 23. svibnja, a radi se o postapokaliptičnom akcijskom filmu koji je koproducirao i režirao George Miller. Ujedno je ovo i peti nastavak popularne franšize "Pobješnjeli Max".

image

Anya Taylor-Joy

CHRISTOPHE SIMON AFP

Glumica Anya Taylor-Joy utjelovila je mlađu verziju ratnice Furiose koju su kao dijete oteli iz njezina idiličnog naselja, a odrastala je uz osobe koje su je zatočile - gospodara Dementusa (Chris Hemsworth) i Immortana Joea (Lachy Hulme). Mlada ratnica potom se zaklela kako će se jednog dana osvetiti ljudima koji su joj uništili život, a upravo se na tome temelji najnoviji nastavak kojem se već od izlaska trailera predviđa veliki uspjeh.

Spektakl je snimljen u Novom Južnom Walesu, posljednja klapa na setu pala je u rujnu 2022. i vjeruje se kako će upravo ovaj film postati najveći film ikada snimljen u Australiji. Proračun iznosi oko 230 milijuna dolara, dok je, usporedbe radi, Miller za snimanje svog prvog filma iz kultne franšize s Melom Gibsonom u naslovnoj ulozi iz 1979. potrošio oko 400 tisuća dolara.

Linker
25. svibanj 2024 15:56