Aquafest je središnji dogođaj u Varaždinskim Toplicama

 PRESS
U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA

Postanite Rimljani na tri dana: Ovog vikenda ne propustite Aquafest

Zaljubljenik ste u prirodu, privlače vas kulturni sadržaji i povratak u prošlost? Sve je to samo dio programa, koji će se od 7. do 9. lipnja održati u Varaždinskim Toplicama.

Zaljubljenik ste u prirodu, privlače vas kulturni sadržaji i povratak u prošlost? Sve je to samo dio programa, koji će se od 7. do 9. lipnja održati u Varaždinskim Toplicama.

Ovog vikenda, od 7. do 9. lipnja ne propustite Aquafest, trodnevno događanje u rimskom ozračju u Varaždinskim Toplicama. Event započinje stručnim skupom na kojem će se predstaviti veliki ciklus investicija u kontinentalne toplice u Hrvatskoj, a čime će se obogatiti wellness i lječilišna ponuda.

Arheološko nalazište, odnosno nekadašnje terme, idealna su pozornica na otvorenom, jer zbog svoje odlične očuvanosti plijene pažnju kako arheologa i povjesničara tako i posjetitelja, a više o drevnim vremenima posjetiteljima će reći stručni vodiči na besplatnom vođenju, 7. lipnja od 18 do 19 sati. Poslijepodne je rezervirano za dječje radionice u razdoblju od 16 do 19 sati. Večernji program, zaogrnut zvijezdama, započinje u 21 sat, povorkom rimskih legionara pod bakljama. Nakon borbi legionara slijedi živopisna scena prikaza žrtve božici Dijani Luni, koju će izvesti prekrasne nimfe, dok će Traumatic Arts Show plesom na svili i nježnom glazbom zaokružiti ovaj dinamičan dan.

Subotnje jutro donosi već tradicionalnu povorku Rimljana i nimfi, koji će svoje odore pokazati u šetnji do antičkog lokaliteta. Tamo će bogovima prinositi žrtve ljevanice i paljenice uz prikaz legija. Istovremeno se počinju kuhati i “rimski kotlići”, do kojih će vas odvesti opojni mirisi, a djeca će moći odabrati jednu od mnogobrojnih antičkih radionica. I poslijepodne će biti posvećeno najmanjima, koji će postati „mali Rimljani“, izrađivati antičke mozaike i antičke lutke te pogledati dvije zanimljive predstave. Želite li više saznati o Varaždinskim Toplicama, pridružite se besplatnom razgledavanju od 15 ili 18 sati.

image

Noćna atmosfera u Varaždinu

PRESS

Svakako pogledajte i dramatični pokušaj preuzimanja vlasti cara, Centuriona i Pretorijanaca, i tko će izvući deblji kraj. Nakon predvečernjeg gladijatorskog showa slijedi koncert na magičnoj pozornici uz antičke hramove i izvorišni bazen. Glazbenik, Zvjezdan Ružić iste će večeri predstaviti svoj novi projekt "Let’s disconnect together", a za svjetlosni spektakl nakon koncerta pobrinut će se skupina Traumatic ARTS s vatrenim spektaklom.

Nedjelja je, pak, rezervirana za aktivnosti na svježem zraku. Utrka "Putevima Rimskih Legionara" održava se na tri dionice, prva dionica Centurija nije posebno zahtjevna, te je pogodna i za obitelji, druga dionica je Kohorta i iznosi 9,8 km, dok je najdulja Legija 20,8 km.

image

Aquafest u Varaždinskim Toplicama

PRESS
Linker
21. lipanj 2024 01:10