Plavuša s Harvarda

 MGM/COURTESY EVERETT COLLECTION
Spinoff filma

Plavuša s Harvarda se vraća, Reese Wihterspoon oduševila obožavatelje videom

Zvijezda popularnog filmskog serijala vraća se liku po kojem je mnogi pamte, odnosno potvrdila je kako kreće sa snimanjem spinoff serije o Elle Woods.

Zvijezda popularnog filmskog serijala vraća se liku po kojem je mnogi pamte, odnosno potvrdila je kako kreće sa snimanjem spinoff serije o Elle Woods.

Nastavak filma "Plavuša s Harvarda" službeno je potvrđen, a Reese Witherspoon vraća se jednom od svojih najuspješnijih projekata. Prema Deadlineu, Witherspoon će biti izvršna producentica nove serije koja je zapravo spinoff popularnog filma, a prikazivat će se na streaming servisu Amazon Prime. Uz Witherspoon, produkciju potpisuje uigrani duo serije "Tračerica" Josh Schwartz i Stephanie Savage.

"Plavuša s Harvarda" ("Legally Blonde") popularna je američka komedija iz 2001. godine u kojoj glavne uloge tumače Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair, Matthew Davis, Victor Garber i Jennifer Coolidge. Film je temeljen na istoimenom romanu Amande Brown iz 2001., a radnja prati Elle Woods (Reese Witherspoon), popularnu predsjednicu sestrinstva i modnu ikonu sa Sveučilišta u Kaliforniji. Nakon što je njezin dečko Warner Huntington III (Matthew Davis) ostavi jer smatra da ona nije dovoljno ozbiljna za njegovu budućnost u politici, Elle odlučuje dokazati suprotno i upisuje pravni fakultet na Harvardu. Elle se suočava s mnogim predrasudama i izazovima na prestižnom sveučilištu, ali zahvaljujući svojoj inteligenciji, upornosti i jedinstvenom stilu, uspijeva se dokazati kao sposobna i talentirana pravnica. Film također obrađuje teme samopouzdanja, predrasuda, ženskog prijateljstva i osnaživanja.

image

Sally Field i Reese Witherspoon u filmu "Plavuša s Harvarda 2"

MGM/COURTESY EVERETT COLLECTION

Spinoff serija "Plavuša s Harvarda" bit će prequel originalnog filma što znači da se radnja odvija u vremenu prije filma. Pratit će se glavni lik Elle Woods u srednjoj školi. “Zaista ne mogu biti uzbuđenija zbog ove serije! Obožavatelji će saznati kako je Elle Woods svojom posebnom osobnošću i domišljatošću upravljala svojim svijetom kao tinejdžerica na načine na koje je to mogla učiniti jedino ona, naša voljena Elle. Što može biti bolje od toga?! Izuzetno sam zahvalna nevjerojatnim timovima u Prime Video i Hello Sunshine produkcijama i našoj sjajnoj spisateljici Lauri Kittrell što su ostvarili ovaj moj san. Plavuša s Harvarda se vratila”, rekla je Witherspoon u izjavi koju prenosi Deadline.

Još uvijek nisu objavljeni detalji oko glumaca, a obožavatelji s nestrpljenjem čekaju tko će dobiti glavnu ulogu mlade Elle Woods. Budući da će serija prikazati Elleine tinejdžerske godine prije događaja koji se odvijaju u filmu, teško je pogoditi koji bi se likovi iz filma mogli pojaviti i u seriji, a za sada nije poznato niti hoće li se pojavljivati Witherspoon. Prema Varietyju, razvoj projekta službeno je prijavljen u travnju 2024., no još uvijek nije poznato je li proizvodnja već započela.

image

Regina King i Reese Witherspoon u filmu "Plavuša s Harvarda 2"

MGM/COURTESY EVERETT COLLECTION

Otkako je pokrenula svoju produkcijsku tvrtku Hello Sunshine, Witherspoon je pomogla u produkciji brojnih kritički hvaljenih TV serija i filmova, poput "Daisy Jones & The Six", "The Last Thing He Told Me", "Od nule", "Djevojka iz močvare" te "Male laži", kao i na filmu u kojem je glumila uz Ashtona Kutchera, "Kod tebe ili kod mene".

Linker
26. lipanj 2024 08:28