PRESS
U KLUBU DVA OSAM

Ne propustite Stampedo i goste iznenađenja

U četvrtak, 16. svibnja u klub DVA OSAM stiže kultni bend Stampedo.

U četvrtak, 16. svibnja u klub DVA OSAM stiže kultni bend Stampedo.

Za opis ovog benda dovoljno je reći njegovo ime - Stampedo. No ako bismo htjeli upotrijebiti više riječi to bi išlo nekako ovako: mambo, swing, samba, tango, ska, afropop, dalmatinska šansona, te francuska, makedonska i druge melodije u velikom pop-rock "štogod srce želi" loncu. Rock koncert u pop/punk varijantama te sa srcem u cabaretskom instinktu. Ili ukratko: Sve što veseli i pomogne malom biću da se veseljem oda ovom tragično kratkom životu do maksimuma.

image
PRESS

Bend je osnovan 1995. godine pod vodstvom Javora Jeića, autora svih skladbi i tekstova prva tri albuma. Kroz bend je prošlo oko tridesetak putujućih glazbenika i bezbroj gostiju. Bilo je to 1996. kada za etiketu "Tutico" izlazi promo singl "Stampedo". Istoimeni spot režira Jasna Zastavniković i dobiva nagradu Oktavijan na Danima hrvatskog filma. Dvije godine kasnije, 1998. izlazi dugosvirajući album "Cirkus Stampedo u predstavi Tandara Mandara". Snimaju se spotovi "Fatamorgana" (J. Zastavniković), "Samo zvijezde" (Goran Kulenović). Stampedo 1999. osvaja Crnog mačića i nominaciju za alternativni album godine Porin kojeg u njihovo ime odbija Urban. Iduće godine izlazi album "Romantično ljetovanje za dvije (2) osobe". Spot je snimljen za "Jadransku sol" (Goran Kulenović), te za "Adios Amor" (Tomislav Rukavina). Doživjeli su da im izdavačka kuća iz Japana Ondo Records 2001. kupuje prvi album i izdaje na 50.000 tisuća primjeraka. Četvrti dugosvirajući album "Možda stvarno" izlazi 2008. za Aquarius Records, na njemu svi članovi benda imaju svoje autorske uratke. Singlovi s ovog albuma su "Snijeg", "Hladan kao špricer", "Pored tebe" i "Pošalji mi srce". Ivanka Mazurkijević dobiva Kuglu za izvođačicu godine 2007.

Ne propustite nastup članova Stampeda - Ivanke Mazurkijević, Stanka Kovačića, Nikole Crnkovića i Danijela Šuljića - i uživajte u pop-rock melodijama u klubu DVA OSAM.

Linker
17. lipanj 2024 14:38