URBANA ESTETIKA
Što je hiperhidroza?

Stop znojenju: Evo kako riješiti poremećaj koji uzrokuje neugodne mirise?

Otkrili smo neinvazivni tretman koji trajno smanjuje broj, a time i aktivnost znojnih žlijezda u pazusima: možete ga obaviti u medicinskom centru Urbana Estetika u Ljubljani.

Otkrili smo neinvazivni tretman koji trajno smanjuje broj, a time i aktivnost znojnih žlijezda u pazusima: možete ga obaviti u medicinskom centru Urbana Estetika u Ljubljani.

Znojite se i kada niste aktivni, znoj vam probija kroz odjeću, znojenje vam otežava svakodnevicu? Ako se pronalazite u ovome, moguće je da imate hiperhidrozu, poremećaj prekomjernog znojenja koji nije povezan s aktivnošću ili stresom. Stanje je neugodno, pogotovo zbog mirisa koji nastaje djelovanjem bakterija na znoj te osobi može smetati fizički i emocionalno.

Dobra je vijest što se pretjerana aktivnost znojnih žlijezda u pazusima može trajno ublažiti: uređaj miraDry pomoću mikrovalne toplinske energije smanjuje broj znojnih žlijezda i jedini je takav neinvazivni tretman koji je odobrila FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) za trajno smanjenje prekomjernog znojenja i neugodnih mirisa. Revolucionarni tretman - čiji je moto "Znojenje prestaje ovdje" - pogađa uzrok, a ne simptome, jer zagrijava i toplinom uništava znojne žlijezde koje se više ne mogu obnoviti te je znojenje smanjeno u velikoj mjeri i trajno. Tretman se radi u pedesetak zemalja, među njima i u Sloveniji, u jednoj od vodećih estetskih klinika, to je Urbana estetika u Ljubljani, u kojoj ističu da je terapija sigurna, učinkovita i bezbolna.

image

Dr. Nina Suvorov, plastična i estetska kirurginja te osnivačica Urbane Estetike

URBANA ESTETIKA

"Postupak traje sat vremena. Uređaj miraDry toplinskom energijom ciljano djeluje na znojne žlijezde, ali i na folikule dlačica ispod pazuha. Tretman se provodi uz lokalnu anesteziju, pa pacijent osjeća samo djelovanje vakuuma i topline, što nije bolno. Djeluje se duboko u potkožnom tkivu, gdje su smještene žlijezde i folikuli. Uređaj ujedno hladi tkivo, pa se koža ne oštećuje", kaže plastična i estetska kirurginja dr. Nina Suvorov, osnivačica Urbane estetike.

Mikrovalna energija stvara kontroliranu toplinu u žlijezdama znojnicama te se one sigurno uništavaju i uklanjaju iz tijela putem limfnog sustava. Imamo dva do četiri milijuna znojnica, a ispod pazuha je njih samo oko dva posto, pa uklanjanje ne utječe na ukupnu sposobnost znojenja i prirodnog hlađenja tijela. Uz to, uređaj ne oštećuje živce i okolno tkivo, pa nakon terapije ne dolazi do kompenzacijskog znojenja drugdje u tijelu, kaže liječnica. Uređaj u jednom postupku uništava i 70 posto folikula dlačica, tamnih, svijetlih i sijedih.

"Rezultati se vide odmah nakon tretmana, a znojenje se postupno smanjuje unutar nekoliko mjeseci. Većina korisnika je zadovoljna nakon prve terapije, osobe s izraženijim problemima mogu trebati dvije terapije. Nakon tretmana znojenje je manje u prosjeku 82 posto te osobi više ne smeta, a nestaje i neugodan miris", kaže dr. Suvorov. Tretman je prikladan za žene i muškarce koji se prekomjerno znoje na pazusima ili imaju hiperhidrozu. Od nuspojava mogu se prolazno pojaviti oteklina, crvenilo, bol, trnci, žarenje i utrnulost. Zahvat nije prikladan za trudnice i dojilje, osobe s elektroničkim implantatima, infekcijama, cistama i većim ožiljcima u području pazuha, alergijom na lokalni anestetik te sklone stvaranju keloida.


Urbana estetika

Medicinski center (Vila Urbana)

Barvarska steza 4

Ljubljana

+386 51 308 048

www.urbanaestetika.si

FB: urbanaestetika

IG: urbana_estetika


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Urbana Estetika d.o.o.

Linker
02. svibanj 2024 02:42