PRIVATNA ARHIVA
Pred ogledalom

Zala Đurić otkriva svoje beauty favorite: "Jednom sam brendu vjerna već godinama, a parfeme najradije izrađujem sama"

Slovenska glumica nije sklona eksperimentiranju sa šminkom, vjeruje isključivo prirodnim proizvodima, a najbolje se opušta - u prirodi.

Slovenska glumica nije sklona eksperimentiranju sa šminkom, vjeruje isključivo prirodnim proizvodima, a najbolje se opušta - u prirodi.

Zala Đurić jedno je od najperspektivnijih slovenskih mladih glumačkih lica, a naša ju je publika imala prilike bolje upoznati u seriji "Skriveno u raju" koja se emitirala na RTL-u. Ova talentirana i svestrana 28-godišnjakinja krenula je putem svojih slavnih roditelja Tanje Ribič i Branka Đurića, a osim glumačke karijere, bavi se i pisanjem poezije. Sa slovenskom glumicom razgovarali smo o njezinoj skincare rutini kojoj je već neko vrijeme vjerna, a pritom nam je otkrila i kako nije sklona pretjeranom eksperimentiranju sa šminkom, a kada ne radi, licu dozvoli da u potpunosti odmori od bilo kakvih beauty proizvoda.

image
MARKO BREZNIK

Njega lica

Imam mješovitu kožu lica pa od kozmetike uglavnom koristim sve od slovenskog prirodnog brenda Hemptouch kojem sam vjerna već neko vrijeme. Umivam lice s njihovim Hemp Blessed Cleansing uljem, a zatim i Purifying Face čistačem. Nakon toga stavljam Skin Perfection Azelaic serum kojim ujedno i izmasiram lice, a na kraju na sve to stavljam Balancing Face hidratantnu kremu. Svi njihovi proizvodi lijepo mirišu, prirodni su i lagani, što su ujedno i glavni razlozi zašto ih koristim. Jako pazim na to što stavljam na svoje lice pa se privatno gotovo uopće ne šminkam, puštam da koža odmori koliko je moguće.

Masaža uz ciljanu kozmetiku

Ranije sam imala probleme s aknama i ponekad mi se još uvijek pojave. Jedina stvar koja mi pomaže je da bubuljicu koju dobijem ignoriram i slučajno ne diram. Kad ne "hranim" tu energiju i ne tražim nesavršenosti, tada mi je ten savršen. Što se manje gledam u ogledalo, to sam ljepša. Imam roler i gua sha, ali stoje mi u hladnjaku već godinama. Za masažu koristim samo svoje ruke i ranije spomenuti Hemptouch Skin Perfection Azelaic serum. Podočnjacima se ne zamaram i ne smetaju mi, a na svim snimanjima za njih koristim Armani Luminous Silk korektor jer ne šteti mojoj koži.

Prirodna boja kose

Ne bojim kosu, ovo je moja prirodna boja s kojom sam i više nego zadovoljna. Imam skroz ravnu, tanku, ali zdravu kosu, što mi je najvažnije. Što se tiče proizvoda za kosu, koristim isključivo one Literam brenda - Oil Control šampon i Karecare regenerator, a stavljam i Lite Styling pjenu za veći volumen. Nekoliko puta godišnje također odem na tretman za jačanje kose. Sada sam se ošišala na kratko, ali ni inače baš previše ne posjećujem frizera. Na setovima me tek toliko ošišaju zbog kontinuiteta i to je to.

Ljubav prema parfemima

Volim parfeme, a kao i sve ostalo, i kod njih mi je najvažnije da budu prirodni. Cvjetne note imaju tako visoku vibraciju pa mi je šteta koristiti sintetičke stvari, a često i sama znam napraviti parfem od mješavine eteričnih ulja.

image
PRIVATNA ARHIVA

Samo aktivno

Volim se baviti sportom pa tako nekoliko puta tjedno idem na planinarenje, treniram pole dance, igram tenis, vježbam jogu, a ljeti plivam. Pokušavam što više vremena provesti na svježem zraku, a mnogo pažnje posvećujem i zdravoj prehrani. Vjerujem da je dobar izgled nuspojava dobrog osjećaja. Volim se dobro osjećati, zato se svaki dan potrudim za svoju sreću. Jedem zdravo, boravim na svježem zraku, vježbam i unosim dovoljno tekućine. Alkohol ne pijem, a ne vjerujem niti u dodatke prehrani. Vitamine i minerale pokušavam dobiti na prirodan način, a uvijek pratim vlastito tijelo koje mi samo kaže što mu treba. Ne zanemarujem ni san, a u prosjeku spavam osam do devet sati, pogotovo zimi. Pokušavam sve raditi na način koji mi donosi mir. Ne odvajam posao od slobodnog vremena, nego sve pokušavam raditi s lakoćom i veseljem. Ponekad mi je najveća relaksacija kuhanje, pisanje, gluma... Ne trebam nužno ići na masažu da bih pronašla mir. Tražim mir u svakom koraku.

image

Hemptouch Skin Perfection Azelaic serum (35,50 eura)/Literam Keracare regenerator (35 eura)/Armani Luminous Silk korektor (52,99 eura)/Hemptouch gel za čišćenje lica 100 ml (18,79 eura)

GLORIA EDIT

O estetskim tretmanima

Iako nemam ništa protiv estetskih tretmana i zahvata, ja na iste ne odlazim. Jednom prilikom sam jedino isprobala laser za ten, ali mi se činilo da je sam tretman previše invazivan za mene i moju kožu. Mislim da su iznutra lijepi ljudi, lijepi i izvana, a lijepi ljudi lijepo stare.

Linker
05. listopad 2024 09:02