PRIVATNA ARHIVA
beauty talk

Radijska voditeljica otkriva koje parfeme obožava, kako je riješila problem sa suhom kožom i bez kojeg beauty alata ne može

Mihaela Dragičević, čiji glas slušamo na Anteni Zagreb, velika je ljubiteljica make-upa, najviše je sklona nude looku, a o svom izgledu brine i konzumirajući zdravu hranu koja joj pomaže i u održavanju dobre forme.

Mihaela Dragičević, čiji glas slušamo na Anteni Zagreb, velika je ljubiteljica make-upa, najviše je sklona nude looku, a o svom izgledu brine i konzumirajući zdravu hranu koja joj pomaže i u održavanju dobre forme.

Radijska voditeljica Mihaela Dragičević (26), koju svaki radni dan od 13 do 17 sati imamo prilike slušati na Anteni Zagreb, obožava make-up, a budući da ga njezino lice odlično podnosi, ne libi se eksperimentirati s kozmetičkim preparatima. Ova simpatična Zagrepčanka velika je ljubiteljica parfema, a kako kaže, strast prema mirisima naslijedila je od svoje majke čije je parfeme kao djevojčica često posuđivala. Dobru formu održava redovitim treninzima i zdravom prehranom, a posebnu pažnju pridaje njezi svoje kose.

Ništa bez SPF-a

U pubertetu sam imala dosta problema sa suhom kožom, a lice mi je spasila Elizabeth Arden Eight Hour krema za lice te mi je danas koža normalna. S njom nemam većih problema, osim proširenih pora, ali na tome trenutno radim. Najveći savjetnik je upravo moja koža - uvijek slušam što mi govori, a prema tom biram i proizvode koje koristim. Ako mi je koža nedovoljno hidratizirana, ubacim u rutinu sheet masku, a kad mi se pore začepe, stavim Kiehl‘s Rare Earth Deep Pore Cleansing masku - tako da se moja rutina razlikuje prema tome što mojoj koži u određenom trenutku treba. Proizvodi koje svaki dan koristim su CeraVe Hydrating čistač, L‘Oreal Fine Flowers tonik i La Roche Posay EFFACLAR DUO (+) krema. Prije šminkanja, obavezno na lice stavljam La Roche Posay Anthelios kremu sa zaštitnim faktorom 50 i Kiehl‘s Ultra Facial kremu, a ako sam u žurbi onda stavim CeraVe hidratantnu dnevnu kremu koja također u sebi ima SPF 50. Ono što prije spavanja nikada ne preskačem je skidanje make-upa što radim s micelarnom vodom, a jednom do dva puta tjedno obavezno radim i piling lica.

Make-up favoriti

Lice mi odlično podnosi šminku pa make-up nosim svaki dan. Nakon čišćenja, stavljam Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base primer, a na podočnjake Bobbi Brown kremu za područje oko očiju. Obrve fiksiram Schwarzkopf got2b Glued gelom za kosu, dok za lice koristim Dior Forever Skin Glow 24h Hydrating Radiant Foundation tekući puder. Zatim stavljam bronzer Too Faced u nijansi Milk Chocolate, dok obrve definiram Anastasia Beverly Hills Dipbrow pomadom. Imam nekoliko maskara koje volim, a to su Maybeline Lash Sensational Sky High maskara, L‘Oreal Paris Telescopic Lift i L‘Oréal Paris Panorama. Lice matiram NYX puderom u kamenu i na kraju stavljam Huda Easy Bake Loose Baking & Setting puder. Na usnama volim nude tonove, a najdraža kombinacija su mi Rimmel Lasting Finish olovka za usta u nijansi Cappuccino, Mac ruž u nijansi Velvet Teddy i Mac sjajilo za usne. Na kraju lice fiksiram L‘Orealovim Infallible sprejom kako bi šminka što duže trajala, ali kožu povremeno i odmorim od šminke, pogotovo ako taj dan ne radim.

Bye-bye podočnjaci

Povremeno imam probleme s podočnjacima, ali sve to uspješno rješavam nanošenjem La Roche-Posay Hyalu B5 seruma za oči protiv podočnjaka i bora s hijaluronskom kiselinom prije spavanja. Jednom do dva puta tjedno stavljam eye patcheve, prije šminkanja kremu za područje oko očiju brenda Bobbi Brown, a dio moje rutine uvijek je i korektor. U posljednje vrijeme mi je najdraži Maybelline Instant Anti-Age Eraser u ružičastoj nijansi. Od beauty alata koristim kristalni roler koji prethodno ohladim u hladnjaku te mi se pokazao odličan za smanjivanje otečenosti, a pomaže i u razbuđivanju.

Briga o tijelu

Obožavam sport i to mi je možda najdraži oblik tjelovježbe - dosta sam kompetitivna pa čak i kad s prijateljima odem na badminton dam sve od sebe kao da se natječem za olimpijsku medalju. Vodim računa i o zdravoj prehrani pa tako redovito jedem voće, povrće i ribu, a nikada ne zapostavljam spavanje jer znam koliko je odmor bitan za zdravlje. Redovito radim body scrub, a nakon tuširanja namažen se njegujućim hidratantnim losionom, kremom ili mlijekom za tijelo. Nisam u potpunosti zadovoljna sa svojim tijelom, ali dosad još nisam ništa mijenjala. Mislim da sam za to još premlada i da ima vremena - nisam još do kraja ni izgubila "babby fat" u licu.

Njega kose

Kosa mi je gusta i prirodno kovrčava, ali se ta kovrčavost polako izgubila s godinama. Mnogo pažnje posvećujem njezi, kako u salonu, tako i kod kuće. Kod frizerke kojoj sam vjerna već godinama bojim se na plavo dva do tri puta godišnje, a doma ju uvijek barem dva puta operem L‘oreal Paris Elseve Hyalruon Plump šamponom za kosu, a obavezno stavim i regenerator iz iste linije. Uza sve to koristim i njihovu masku za kosu, a na vrhove obavezno nanosim njegujuće ulje. Od frizura volim sve - za posebne prigode biram voluminozne frizure, a kad mi se ne da prati ju, onda su savršeno rješenje rep ili "sleek" punđa.

image

Yves Saint Laurent Black Opium parfem/Dior Forever Skin Glow 24h Hydrating Radiant Foundation tekući puder/La Roche Posay EFFACLAR DUO (+) krema za lice/L‘oreal Paris Elseve Hyalruon Plump maska za kosu

GLORIA EDIT

Ljubav prema parfemima

Obožavam parfeme, kao mala sam često mami "krala" skupe parfeme pa mi se tu valjda i razvila ljubav prema njima. Volim dobro mirisati tako da tijelo često "okupam" u Victoria Secret Body mistu Passionate Treasure, a od parfema su mi favoriti Yves Saint Laurent Black Opium, Dolce Gabbana Light Blue, Gucci Rush i Jo Malone English Pear. Najviše volim sama birati parfeme jer sama sebe najbolje poznajem po tom pitanju, a trenutno imam 4 otvorene bočice, baš ovih navedenih parfema. Dolce Gabbana Light Blue najviše nosim u proljeće jer je riječ o laganom mirisu, Dolce Gabbana Light Blue mi je trenutno najdraži pa mi je on za svaki dan, dok Jo Malone English Pear uglavnom koristim za posebne prigode.

Linker
03. listopad 2024 06:29