Tom Ford Ébène Fumé Eau de Parfum 50 ml (314,99 eura)

 INSTAGRAM/TOM FORD
Misteriozni i egzotični

Postoji li bolji jesenski miris? Parfemi na bazi tamjana su kao stvoreni za hladnije dane, ovo su naši favoriti

Note tamjana najčešće se kombiniraju s cvjetnim i začinskim notama, stvarajući pritom mirisnu harmoniju koja će nas zagrijati u hladnijim danima koji dolaze.

Note tamjana najčešće se kombiniraju s cvjetnim i začinskim notama, stvarajući pritom mirisnu harmoniju koja će nas zagrijati u hladnijim danima koji dolaze.

Jesen je godišnje doba u kojem se opraštamo od laganijih mirisnih nota te se okrećemo nešto jačim i intenzivnijim parfemima. Jedan od mirisa koji je ove sezone među najtraženijima je - tamjan, a premda je riječ o neobičnom mirisu koji ne odgovara svima, oni koji se za njega ipak odluče, neće pogriješiti jer je savršen za hladnije dane.

Tamjan je zapravo mirisna smola koja se dobiva iz stabala roda Boswellia, a njegova jedinstvena aroma čini ga popularnim sastojkom u parfemima. Mirisne karakteristike tamjana uključuju umirujuću atmosferu, dok toplina i drvenasti akcenti dodaju dubinu samom parfemu. U nekim mirisima, note tamjana mogu biti začinjene, što ih čini još zanimljivijima i složenijima.

Ovaj se miris najčešće kombinira s različitim notama, čime se postiže raznolika paleta mirisa. U kombinaciji s cvjetnim mirisima poput ruže ili jasmina, tamjan stvara skladnu ravnotežu između drvenastog i cvjetnog. Također se može kombinirati sa začinima, dodajući toplinu i bogatstvo samom mirisu. S obzirom na to da je riječ o traženoj noti ove jeseni, odlučili smo izdvojiti nekoliko naših favorita u čijem sastavu ima i tamjana.

image

Tom Ford Ébène Fumé Eau de Parfum 50 ml (314,99 eura)

DOUGLAS

Tom Ford Ébène Fumé parfem jedan je od najpoznatijih mirisa s bogatim notama tamjana, koji se u ovom parfemu pojavljuje u kombinaciji s mirisnim notama kože, drva i crnog papra. Riječ je o parfemu koji je lansiran 2021., te je jedan od najprodavanijih jantarnih mirisa u svijetu.

image

Diptique Lunamaris parfem 100 ml (319 eura)

NORDSTORM

Kao jedan od naših osobnih favorita za sve ljubitelje mirisnih nota tamjana izdvajamo i Diptyque Lunamaris. Riječ je o vrlo upečatljivom i intenzivnom parfemu koji u svome sastavu, osim tamjana, ima i mirisne note jantara, ruže i ružičastog papra.

image

Jo Loves Golden Gardenia 100 ml (133 eura)

CULT BEAUTY

Tu je i odličan Jo Loves Golden Gardenia parfem koji se prvenstveno ističe svojim cvjetnim notama, ali je zato dodatno obogaćen i prepoznatljivim notama tamjana što ga čini savršenim za nošenje tijekom hladnijih, jesenskih mjeseci.

Linker
10. listopad 2024 20:02