Peptidi su dobar izbor za kožu

 ANDREA ADRIANI LAUNCHMETRICS
skincare

Od seruma za kožu i za trepavice do pudera i lipt tintova: Pronašli smo kozmetiku s moćnim peptidima za razne namjene

Prirodno se nalaze u koži, a korištenje u preparatima ima dokazane benefite na izgled kože.

Prirodno se nalaze u koži, a korištenje u preparatima ima dokazane benefite na izgled kože.

Ako volite njegu kože i informirate se o novim sastojcima u kozmetici, nema šanse da će vas zaobići peptidi. Kao sastavni dijelovi bjelančevina (proteina) nalaze se u svakoj našoj stanici i svojevrsni su glasnici pomoću kojih tijelo funkcionira. Među ostalim, ključna su sastavnica kože, kojoj daju snagu i energiju, a zahvaljujući neprestanom tehnološkom napretku kozmetički peptidi toliko su kompatibilni s kožom da ih ona prihvaća kao vlastite.

Na taj način kozmetika se može “programirati” za razna ciljana djelovanja - primjerice, osnaživanje imuniteta kože, suzbijanje upala, poticanje prirodnog procesa ljuštenja kako bi se ten lakše obnovio, sprečavanje dehidracije, jačanje proizvodnje kolagena i elastina koji koži daju čvrstoću i gipkost...

Peptidi su najučinkovitiji u sinergiji s drugim revitalizirajućim sastojcima, počevši od hijaluronske kiseline, vitamina C, niacinamida, zato, ako želite njegu kože podići na još višu razinu, donosimo nekoliko trendy proizvoda za različite namjene koji sadrže peptide:

image

ENOUGH Premium 8 Peptide Full Cover Perfect puder

BLOOMING KOCO

Premium 8 Peptide Enough puder ima kremastu teksturu koja se lagano nanosi na kožu, ne začepljuje pore i ne naglašava ljuštenje kože.

image

The Ordinary Serum Multi-Peptide + HA Serum ("Buffet")

THE ORDINARY

The Ordinary je ovaj učvršćujući serum za lice bazirao na vodi, a u sebi sadrži četiri vrste peptida. Služi dakako za borbu protiv starenja kože, a može se koristiti i ujutro i navečer.

image

RHODE the peptide lip tints

RHODE

Po svojim ‘the peptide lip tints‘ najpoznatija je kompanija Rhode, modela Hailey Bieber. Balzami za usne dolaze u nekoliko boja i različitih okusa, a često ima dobre recenzije od strane potrošača.

image

OLIVAL Peptidna krema P

OLIVAL

Olivalova krema temeljena je na djelovanju peptida te hranjivim uljima makadamije i badema hidratizira i hrani kožu, zaključava vlagu čime jača djelovanje seruma i osvježava ten. Idealna je za njegu suhe, uravnotežene do mješovite kože kojoj odgovaraju ulja u njezi, a kombinira se s peptidnim serumom.

image

Paula‘s Choice Pro-Collagen Multi-Peptide Booster

SUPERSKIN

Paula‘s Choice booster, prikladan je za sve tipove kože, dugotrajnom upotrebom donosi mnoge blagodati koži, a prvi rezultati mogu se primijetiti već nakon prve primjene.

image

Lancome H.P.N. 300-PEPTIDE CREAM

LANCOME

Lancome peptidna krema regenerira kožu brže nego što ona pokazuje nove znakove starenja. Smanjuje tamne mrlje i očvršćuje kožu, lice i vrat.

image

Q10 serum za ciljano popunjavanje bora

NIVEA

Q10 serum od Nivee prilagođen je za sve tipove kože, ciljano smanjuje bore, a smanjuje i do 50 % dubokih bora u 4 tjedna.

image

Long 4 Lashes FX5 Eyelash Serum

JUSTMYLOOK

Long4Lashes Eyelash Booster multiaktivni je serum za trepavice koji povećava gustoću trepavica, sprječava njihovo ispadanje i prorjeđivanje te ih dugoročno jača.

Linker
20. rujan 2024 20:02