925STUDIO
PRED OGLEDALOM

Beauty razgovor s Vesnom Pisarović: Godinama je vjerna jednom korejskom brendu, a ne može odoljeti - parfemima

Pop i jazz pjevačica, koja za kraj listopada priprema veliki koncert u Splitu, otkriva da joj je prije nastupa važniji dobar san od bilo kojeg kozmetičkog tretmana te da liniju održava bicikliranjem, trčanjem i plivanjem.

Pop i jazz pjevačica, koja za kraj listopada priprema veliki koncert u Splitu, otkriva da joj je prije nastupa važniji dobar san od bilo kojeg kozmetičkog tretmana te da liniju održava bicikliranjem, trčanjem i plivanjem.

Od kraja 90-ih, kad je počela pjevačku karijeru, Vesna Pisarović prošla je zanimljiv glazbeni put - od popa i dancea do jazza i natrag. Kao što je uvijek bila otvorena za razne glazbene žanrove tako je voljela eksperimentirati s frizurama i šminkom, a od svih svojih promjena najviše ju se dojmio period kad je bila crvenokosa. Danas, u 46. godini, umjerenija je u svemu, pa tako i u scenskom imidžu, a prije važnih nastupa - kao što je koncert u Splitu krajem listopada - važniji joj je kvalitetan san od kozmetičkih tretmana.

image
FILIP KOLUDROVIC

Korejska kozmetika

Sa svojom kožom imam vrlo jednostavan odnos - što sam bolja prema njoj, ona je još bolja prema meni. Kvalitetne proizvode najčešće pronalazim kod svog prijatelja Boruta Mihalića u njegovoj parfumeriji Top. Prije nekoliko godina uputio me na korejski brend Venn, a i dandanas sam vjerna njihovim proizvodima za lice. Bilo da stavljam dnevnu kremu, serum ili masku, uvijek se osjećam pomalo svečano. Venn vjeruje u moć probiotika i prebiotika, koji su jednako važni za zdravlje kože kao i cjelokupnog organizma. U njezi mi je najvažnije čišćenje lica, kao i redovno korištenje pilinga i maski. Uoči svakog velikog koncerta, kao što je ovaj u Splitu, toliko se iscrpim radeći aranžmane, koordinirajući sve kreativne ideje, vlastite i mojih suradnika, da priželjkujem samo jedan tretman - a to je dobar i dubok san.

Manje (ni)je više

Na pozornici je sve dopušteno i tu si dam oduška te se, naravno, prepuštam rukama profesionalaca. I izvan pozornice se volim šminkati, no tu ipak vrijedi pravilo "manje je više", pogotovo za dnevne varijante. Što se tiče proizvoda, vjerna sam make-up proizvodima brenda MAC, volim njihove ruževe koji su dugotrajni i dobro pigmentirani, njihove maskare i tekuće pudere... No, koristim i tekuće pudere Clarins. Što se tiče sjenila za oči, biram Dior, a Chanel kad je riječ o olovkama za oči. Volim kvalitetnu kozmetiku, i preparativnu i dekorativnu, i na tome ne štedim.

image
MARE MILIN

Nokti pijanistice

Redovito idem na manikuru i pedikuru, ali nokti su mi uvijek kratki jer svakodnevno sviram klavir. No, volim boje - i to svjetlosivu, tamnosivu i smeđe-crvenu. Bitno mi je da su mi nokti uredni jer često idem na razna događanja, gostovanja na televiziji i slično. Prije nekih važnijih koncerata obratim malo više pažnje na njih.

image

Vjerujem u moć probiotika i prebiotika u njezi kože pa koristim korejsku kozmetiku Venn/ Lagan, ali moćan puder Clarins - baš za moju kožu/ Volim se šminkati i obožavam Diorova sjenila za oči/Još od svojih berlinskih dana kosu njegujem preparatima Davines/ Ovo mi je već treća bočica - Tauer No 02 L‘air du desert Marocain

Press

Najdraža crvena

Kosu bojim godinama. Volim sve boje i doista sam do sada isprobala svašta, no možda mi je ipak najdraža crvena - kakvu sam imala u studentskim danima. Kako mi je pokraj klavira ogledalo, u koje se i nesvjesno gledam, shvatila sam da me u posljednje vrijeme dekoncentrira svaki odmak od moje prirodne boje kose, a to je svjetlosmeđa. Kvaliteta kose? Teško je reći koliko se mijenjala s godinama, jer ne znam kakva bi bila da nisam s njom radila sve to što jesam. Prije nastupa i snimanja odlazim u frizerski studio Te ili salon Glamour, a na redovnu njegu u frizerski studio Nikas. Do njih sam pak došla jer koriste preparate Davines na koje sam se navikla dok sam živjela u Berlinu.

image
925STUDIO

Tri parfema u rotaciji

Nemam omiljeni parfem - jer obožavam sve. Čitam recenzije, forume, rasprave o njima... Nisam od onih koji se kupnjom novog parfema počaste samo u posebnim prigodama, za rođendan ili Novu godinu. Tu se ponovno vraćam na mog prijatelja Boruta jer je odlazak u njegovu parfumeriju za mene festival čula koji traje tri dana - a tek četvrti dan se odlučim za kupnju novog parfema. I moram imati barem tri aktualna. Jedan za pozornicu, drugi za dnevne varijante i treći za noć. Ako moram jedan istaknuti, to bi bio Tauer No 02 L‘air du desert Marocain, kojem se vraćam već treći put.

image
MARE MILIN

Kretanje za dobru liniju

Liniju lako održavam jer jako volim kretanje, prirodu i sport. Ovisna sam o cestovnom biciklizmu, ali on zahtijeva dosta vremena i dobre vremenske uvjete. Pa ako ne stignem biciklirati, trčim ili plivam. U moru bih mogla živjeti. Glasnice održavam pjevanjem, po pet ili šest sati svaki dan, ovisno o tome za što se spremam. No, disciplina jazz glazbe definitivno me naoružala glasovnom rutinom i spremnošću.

Komplicirana jela

Obožavam kuhati, pogotovo komplicirana jela, koja pripravljam za drage goste ili nakon koncerta - kad u kuhinji smirujem adrenalinski val koji me drži još od nastupa. Na mom meniju je raznovrsna hrana. Volim sve, ali najviše jedem povrće i ribu. Kad osjećam da nemam energije, posegnem za crvenim mesom. No, moram priznati i da si često priuštim štrukle, lazanje ili već neke slične delicije.

Linker
24. rujan 2024 13:45