GARDEROBA CONCEPT STORE

Modna poslastica: Finski Marimekko i norveški Envelope1976 od sada dostupni i u Zagrebu

Poduzetnica Ana Ivančić, ljubiteljica je vrhunske skandinavske mode koju već sedam godina dovodi u svoj concept store čija ponuda je ogledalo njezinog rafiniranog stila. Sada je u Garderobu dodala finski Marimekko i norveški Envelope1976.

Rijetki su dućani kao što je zagrebačka Garderoba Concept Store koji ustrajno i beskompromisno nude odjeću bezvremenskog skandinavskog stila i u tome ne odstupaju niti za milimetar. Već sedam godina vlasnica Ana Ivančić prati najnovije trendove mode koja dolazi sa sjevera našeg kontinenta, bez natruha uniformiranosti ili isticanja brendova kao statusnih simbola. Rekli bismo - tko zna-zna. Ovih dana ponudu Garderobe obogatila je s dva nova brenda - finskim Marimekkom i norveškim Envelope1976.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

‘‘Želja mi je bila u Garderobi zaokružiti priču sa svim skandinavskim zemljama, tako da nam je sada Marimekko prvi modni brend iz Finske. To što smo ga doveli u Hrvatsku podudara se s njihovom 60-om obljetnicom od kada im je mak, odnosno Unikko na finskom, postao zaštitni simbol brenda. Marimekko je inače poznat po proizvodnji vrhunskog kućnog tekstila, keramike i ostalih uporabnih predmeta, a ovo je tek druga modna kolekcija kojoj su se ozbiljno posvetili. Zato je i našla mjesto u našem dućanu‘‘, kazala je Ana Ivančić.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image

Marimekko

VEDRAN PETEH CROPIX

Za razliku od modne linije Marimekko pune boja, u Garderobu je kao suprotnost u modnom rukopisu stigla i kolekcija relativno mladog norveškog brenda Envelope1976. Radi se o monokromatskoj odjeći klasičnih linija s rijetkom nijansom maslinasto-zelene boje koju je osnivačica brenda Celine Aagaard zapravo zamislila kao minimalizam s rokerskim štihom.

image

Ganni

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Rodebjer

VEDRAN PETEH CROPIX
image

U Hrvatsku je stigao i brend Envelope1976 (desno)

VEDRAN PETEH CROPIX

‘‘Družila sam se s Celine nekoliko puta i njezina odjeća jednostavnih krojeva od vrhunskih materijala zapravo se najbolje kombinira uz kožne jakne i rokerske čizme. I to je zapravo taj bezvremenski stil koji uvijek osvaja", otkrila nam je vlasnica Garderoba Concept Storea u koji su na predstavljanje novih brendova stigli brojne vjerne klijentice koje obožavaju skandinavsku estetiku kao što su stilistice Ana Pavić i Ana Nikačević, glumica Anđela Ramljak, floristica i arhitektica Boška Bahtijarević...

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image

Stilistica Ana Nikačević

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Arhitektica i floristica Boška Bahtijarević i glumica Anđela Ramljak

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Ana Andabaka Volk, vlasnica Polilinike Estera

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Stilistica Ivana Pavić i fotograf John Pavlish

VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
16. travanj 2024 13:20