MATTEO VALLE/ LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
upečatljive usne

Psihološke igre: Moć ruževa i zašto ih nosimo

Pozitivan utjecaj ovog kozmetičkog proizvoda na unutrašnje stanje žena, ali i na to kako ih drugi percipiraju potvrdila su brojna istraživanja.

Pozitivan utjecaj ovog kozmetičkog proizvoda na unutrašnje stanje žena, ali i na to kako ih drugi percipiraju potvrdila su brojna istraživanja.

Ruž je već tisućljećima dio ljudske kulture. Nosili su ga još drevni narodi poput Sumerana kako bi istaknuli svoj socijalni status, dok su ga tijekom srednjeg vijeka povezivali sa ženama koje su se odupirale postojećim društvenim normama. Kroz cijelu povijest bio je prisutan kao simbol statusa, otpora, klase i rodnog identiteta, a i danas ima veliki kulturni značaj. Koriste ga žene diljem svijeta kako bi se osjećale samopouzdanije i izrazile svoj osobni stil.

Pozitivan utjecaj ovog kozmetičkog proizvoda na unutrašnje stanje žena potvrdila su i brojna istraživanja. Više puta je ova tema zaokupila pažnju znanstvenih krugova, a rezultati su pokazali da se žene s ružem osjećaju privlačnije, samouvjerenije i kompetentnije. On već godinama predstavlja značajno sredstvo koje pomaže ženama u njihovoj prezentaciji svijetu i utječe na njihove emocije. Neke ga koriste kako bi istaknule vlastitu ženstvenost i seksualnost, druge se s njim jednostavno osjećaju ljepše i privlačnije, dok ga treće koriste zbog osjećaja moći i sigurnosti. No, na naše unutrašnje stanje također djeluje i način na koji nas drugi doživljavaju.

image

Pozitivan utjecaj ruža na unutrašnje stanje žena potvrdila su i brojna istraživanja.

PRESS

Istraživanja su pokazala da će žene dok nose ruž često od strane drugih biti percipirane kao kompetentne, vjerodostojne i uspješne. Postoji više razloga zbog kojih ovaj mali alat za uljepšavanje ima tako pozitivan učinak. Kao prvo, može istaknuti simetriju lica i učiniti usne punijima te tako doprinijeti privlačnosti. Uz to, dokazano je da privlači pogled i potiče druge da pomno prate što govorite. Okolina vas odmah shvaća ozbiljnije jer izgledate dotjerano, a neupitno je da ćete ostaviti i pozitivan dojam.

image

Nijansom ruža često iskazujemo trenutno raspoloženje ili karakterne osobine

PRESS

Nije nikakva novost da boje mogu utjecati na naše osjećaje i ponašanje, ali i da šalju određenu poruku o nama samima. Nijansom ruža tako često iskazujemo trenutno raspoloženje ili karakterne osobine. Crveni je ruž univerzalni simbol seksepila i moći, on je čest izbor odvažnih žena koje se vole istaknuti. Ružičaste nijanse ruža odišu živahnosti i optimizmom, a biraju ga žene koje su pristupačne i ugodne. Neutralne nijanse šalju poruku da ste opušteni u svojoj koži i skloni neupadljivoj eleganciji. Ljubičasti ruž govori o tome da ste skloni neobičnom i ne bojite se iskazati vlastitu kreativnost, dok koraljni često biraju prijateljski nastrojene žene.

image

Avon Hydramatic Shine ruž dolazi u 15 nijansi

PRESS

Ako se pronalazite u ovim opisima, imamo jednu dobru vijest - Avon je lansirao novu liniju ruževa u kojoj ćete pronaći ama baš svaku od navedenih nijansi. Hydramatic Shine ruž dolazi u 15 nijansi, a posebno se ističe po tome što ima hijaluronsku jezgru koja pruža usnama potrebnu hidrataciju i njegu. Osim što čini usne sjajnima, također ih štiti od sunca zaštitnim faktorom 20. Za Dan žena, kupovinom ovog proizvoda možete pružiti podršku borbi protiv nasilja nad ženama - od prodaje posebnog seta koji čine ruž Hydramatic i kozmetička torbica, 100 % neto prihoda ide u Avonov fond za borbu protiv nasilja nad ženama.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Avon

Linker
27. travanj 2024 06:53