Bezvremenski stil

Od valovitog do wet looka: Apsolutna dominacija boba na crvenom tepihu

Ovu su frizuru na dodjeli Zlatnih globusa nosile mnoge zvijezde, od Emme Stone, Elizabeth Banks, Carey Mulligan i Naomi Watts pa sve do Jennifer Aniston čija je slojevito ošišana kosa podsjećala upravo na bob kakav je nosila Rachel Green u ‘‘Prijateljima‘‘.

Velikom povratku bezvremenske bob frizure koja je 1920-ih godina označavala simbol emancipacije žena svjedočimo već nekoliko sezona, a isto smo mogli vidjeti i na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa u Los Angelesu. Naime, brojne glumice i redateljice nosile su upravo bob koji je trenutačno jedna od najpopularnijih frizura. Efektna i odvažna, ali vrlo jednostavna za održavanje, ova je frizura apsolutno dominirala crvenim tepihom.

Bob frizuru prvotno je popularizirala Louise Brooks u filmu ‘‘A Social Celebrity‘‘ dvadesetih godina, a ponovno se našla u centru pozornosti 1960-ih kada je frizer Vidal Sassoon dugu, tamnu kosu glumice Nancy Kwan skratio na geometrijski bob koji je odmah dobio mjesto u poznatom časopisu Vogue. Rado ga je nosila i Jackie Kennedy, jedna od najpoznatijih prvih dama SAD-a.

Na dodjeli Zlatnih globusa ovu su frizuru pokazale mnoge poznate dame, od Emme Stone, Elizabeth Banks, Carey Mulligan, Ayo Edebiri, Cailee Spaeny, Grete Lee i Naomi Watts pa sve do Jennifer Aniston čija je slojevito ošišana kosa podsjećala upravo na bob frizuru kakvu je nosila Rachel Green, njezin lik iz serije ‘‘Prijatelji‘‘.

image

Carey Mulligan

C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
image

Elizabeth Banks

C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
image

Ayo Edebiri

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Emma Stone

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Ovu trendi frizuru obožavamo jer se može složiti na uistinu mnogo različitih načina, a pritom i dalje izgledati sjajno. I dok se Elizabeth Banks odlučila za wet look bob za koju se usude tek rijetki, Naomi Watts isfurala je nešto popularniji valoviti bob koji joj je odlično pristajao. Emma Stone, America Ferrera i Ayo Edebiri u svoj su look za crveni tepih savršeno ukomponirale jednostavnu bob frizuru, na vrhovima tek lagano zaobljenu prema van.

image

Cailee Spaeny

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Naomi Watts

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Najviše oduševljenja ipak je izazvala Jennifer Aniston koja se na dodjeli pojavila u frizuri slojevito ošišanom bobu koji je mnoge podsjetio upravo na frizuru kakvu je nosila Rachel Green, lik iz serije ‘‘Prijatelji‘‘ koji je 54-godišnja glumica utjelovila. Iako je ovu frizuru, u medijima prozvanom i ‘‘Rachelica‘‘, jednom prilikom nazvala ‘‘najružnijom frizurom koju je ikada nosila‘‘, izgleda kako je ipak na neki način sentimentalno vezana za nju.

image

Jennifer Aniston

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
image

Greta Lee

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
image

America Ferrera

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Linker
12. travanj 2024 11:31