Novi izgled

Octopus cut: Novi trend na kosi je moderna verzija frizure Rachel iz ‘Prijatelja‘

Najnoviji trend u načinu postepenog šišanja zove se po morskoj životinji - hobotnici, ali je mnogo atraktivniji nego što zvuči.

Nekada se to jednostavno zvalo stepenasta frizura, što je podrazumijevalo da je određeni dio kose, najčešće onaj prema licu, postepeno ošišan tako da su vrhovi različitih duljina. Sada postoji više varijacija tog stila, a najnoviji je takozvana "octopus" frizura, odnosno hobotnica-frizura. Posljednja koja se pohvalila promjenom na kosi je Demi Lovato. Glumica i pjevačica pozdravila se s kratkom pixie fazom te je, vjerojatno uz pomoć ekstenzija, ponosno pokazala novi edgy imidž.

image

Demi Lovato pokazala "octopus" cut

INSTAGRAM DEMI LOVATO

Ako vam frizura izgleda nekako poznato, to je zato što je ovaj novi trend zapravo moderna verzija "Rachel" frizure popularne devedesetih. Tu je frizuru popularizirala Jennifer Aniston, odnosno njen lik Rachel iz serije "Prijatelji". To je zapravo stepenasto teksturirana kosa, s kraćim slojevima na vrhu glave, a ostatak kose pada do ispod ramena. Budući da je Lovato nedavno još uvijek imala kraću kosu, nova frizura zapravo je ili perika ili umetci.

Ovaj "octopus" rez je samo jedan od brojnih trendova inspiriranih životinjskim svijetom. Tu je i popularni "wolf" cut, kao i "jellyfish", odnosno meduza. Dosta se razlikuje od "fudbalerke" odnosno "mullet" frizure, koju je Lovato također nosila, a koja je vladala erom osamdesetih.

image

Jennifer Aniston i legendarna "Rachel" frizura

HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Pramenovi stanjeni na rubovima velik su dio ovog stila, a također su ih prigrlili svi oni koji žele moderan izgled te frizuru koja izgleda dobro i chic bez mnogo truda. Još jedan plus ove frizure je da je jako prilagodljiva i može se napraviti na gotovo svim tipovima i teksturama kose.

Linker
25. travanj 2024 17:26