CHRISTOPHER POLK/PEOPLE/SHUTTERSTOCK
55. rođendan

Jennifer Aniston: "Miljenica Amerike" koja je postala prava modna ikona koja stvara trendove

Glumica koja se proslavila serijom "Friends", od početka karijere oduševljavala je modnim odabirima, a njezinu "Rachel" frizuru poželjele su dame diljem svijeta.

Glumica koja se proslavila serijom "Friends", od početka karijere oduševljavala je modnim odabirima, a njezinu "Rachel" frizuru poželjele su dame diljem svijeta.

Glumica i poduzetnica Jennifer Aniston slavi jubilarni 55. rođendan. Aniston je slavu stekla kao lik Rachel Green - zaljubljenice u modu u nagrađivanoj humorističnoj seriji "Friends". Upravo joj je kultni lik donio i prestižne nagrade Emmy 2002. i Zlatni Globus 2003. godine

Jennifer Joanna Aniston rođena je 11. veljače 1969. godine u Los Angelesu u glumačkoj obitelj. Otac joj je John Aniston igrao u sapunici "Days of Our Lives ", a majka Nancy Dow je također glumica. Stoga i ne iznenađuje da je sa samo 11 godina počela pokazivati veliki interes upravo za tu vrstu umjetnosti. Naime, kada se preselila s obitelji u New York ubrzo je upisala školu glume Fiorello H. LaGuardia na Manhattanu.

Otac joj je vidjevši kako se teško probijati u glumačkom svijetu često savjetovao da se ne bavi tim poslom. "Ne želim da budeš nesretna. Ovo je okrutan svijet. Radije postani odvjetnica", rekao bi joj John. Ipak, Jennifer iako je imala jako blisku vezu s ocem, nije ga slušala, već je nastavila marljivo raditi. Prva televizijska uloga bila je 1990. u seriji "Molloy" gdje je glumila s još jednom poznatom glumicom Mayim Bialik - Amy iz "The Big Bang Theory", a igrala je i u humorističnim serijama "The Edge" i "Muddling Through", ali se nijedna nije zadržala na televiziji više od nekoliko epizoda. U horor filmu "Leprechaun" glumila je 1993. godine, a za taj film je rekla da joj je najgori koji je ikad snimila. Kako nije imala sreće s ulogama, htjela je odustati od svega, ali onda se dogodila sada već legendarna serija "Friends", a ostalo je povijest.

Njezin lik je postao modna inspiracija diljem svijeta. Svi su željeli nositi modne kombinacije kakve je u seriji nosila, a njezina Rachelica frizura, voluminozna, postepeno ošišana kosa, kakvu je nosila na početku emitiranja serije postala je jedna od najtraženijih lookova žena diljem svijeta. Osim nagrada i popularnosti, serija joj je donijela i najbolju prijateljicu Courtney Cox. Aniston se tako i danas druži Cox, a čak je i krsna kuma njezinoj kćeri Coco koju je dobila s Courtney glumcem Davidom Arquetteom.

Njezin privatan život bio je zanimljiv kao i poslovni. U braku je bila dva puta - prvi put s holivudskom mega zvijezdom Bradom Pittom, a potom s kolegom Justinom Therouxom. Pitta i Aniston su upoznali njihovi agenti 1998. godine, a nakon šest mjeseci par se zaručio. Vjenčali su se dvije godine kasnije, 2000. godine, na raskošnoj svadbi u Malibuu.

image

Slovili su kao jedan od najskladnijih parova Hollywooda

BERLINER STUDIO/BEI/SHUTTERSTOCK

Godinama su slovili kao IT par. Oboje zgodni i uspješni bili su omiljeni svima. Aniston su nerijetko nazivali "miljenicom Amerike". I baš kada se činilo da im ne može biti bolje u braku, Jennifer i Brad su 2005. godine objavili da se rastaju. Mediji su tada tvrdili da je Pitt bio nevjeran glumici te da ju je prevario s Angelinom Jolie koju je upoznao na setu filma "Mr.&Mrs.Smith". O prekidu, Aniston nikada nije javno govorila i nikada nije popustila pod pritiskom da iznese "prljavi veš". Dok je Brad ubrzo krenuo dalje i javno priznao vezu s Angelinom, Jen je dugo bila sama. Zaljubila se u kolegu Vincea Vaughna, no ni ta veza nije potrajala. Drugog supruga Justina upoznala je u svibnju 2011., a zaručili godinu kasnije. Odlučili su se vjenčati u kolovozu 2015. na svom imanju u Bel Airu. Činilo se kako je našla onog pravog. No, ipak su se razveli 2017. godine.

image

S Justinom je u braku bila dvije godine

WYTERS ALBAN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Iako ju je serija "Friends" proslavila, 55-godišnjakinja je još ostvarila odlične uloge u filmovima "Horrible Bosses", "Marley&Me", "Bruce Almighty" "The Break Up" i brojnim drugim, a ponovno je gledamo i na malim ekranima u seriji "The Morning Show" gdje glumi s Reese Witherspoon. Aniston je također vlasnica produkcije kuće Echo films i beauty brenda za kosu LolaVie.

Osim što je izgradila odličnu glumačku karijeru, Aniston je u dugogodišnjoj karijeri koja se proteže više od trideset godina postala prava modna ikona. Poznata po tome što voli minimalizam i često je na crvenim tepisima vidimo u jednostavnim no vrlo elegantnim i sofisticiranim kreacijama. Upravo je na 81. dodjeli Zlatnih globusa izgledala besprijekorno u uskoj crnoj haljini modne kuće Dolce & Gabbana koja joj je stajala kao salivena.

image

Blistala je u crnoj haljini brenda Dolce & Gabbana

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Potaknuti njezinim elegantnim stilom koji uvijek oduševi, prisjetili smo se nekoliko komada u kojima je Jennifer jednostavno blistala.

image

S prijateljicom Courtney na dodjeli nagrada SAG 2003.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK
image

U crnoj vintage Valentino s dubokim dekolteom na dodjeli Zlatnih globusa 2004.

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK
image

S tadašnjim suprugom Bradom Pittom u efektnoj crvenoj Prada haljini na after partyju Emmyja 2000. Nakon njezinog looka mnogi su poželjeli nositi minijaturne torbice i zlatne choker ogrlice

BEI/SHUTTERSTOCK
image

U Diorovoj haljini 2002. godine kada je osvojila nagradu Emmy

A RODRIGUEZ/BEI/SHUTTERSTOCK
image

Osim haljina, Jennifer voli nositi i odjela, a to je pokazala i 2015. na Critics‘ Choice Movie Awards kada je oduševila u Gucciju

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK
image

Na premijeri serije "Leftovers" 2017. izgledala je odlično u crnoj kožnoj haljini

JIM SMEAL/SHUTTERSTOCK
image

Na 77. dodjeli Zlatnih globusa 2020. izgledala je besprijekorno u Diorovoj kreaciji

SHUTTERSTOCK
image

U vintage Dior haljini na dodjeli SAG nagrada, gdje je i osvojila prestižnu nagradu za seriju "The Morning show"

SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK
image

Kao prava ljubiteljica crne boje, haljinu s dubokim prorezom Ateliera Versace nosila je na Oscar after partyju Vanity Fairu 2017.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK
image

U Valentino haljini 2013. godine na dodjeli Oscara

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
image

Na 55. dodjeli nagrade Emmy 2004. izgledala je kao princeza

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 02:13