NOVI PORAZ DAMIANA JANIKOWSKOG

(VIDEO) KSW 52: Askham upropastio povratak Khadilova, na programu šest atraktivnih prekida

KSW je u Gliwicima održao svoju posljednju ovogodišnju priredbu na kojoj je pobjedu u glavnoj borbi upisao Scott Askham. Sjajni Englez bio je bolji od Mameda Khalidova, čime je ovom upropastio trijumfalni plan povratka. Salahdine Parnasse obratio je privremenu titulu perolake kategorije, dok je Szymon Koleci nokautirao Damiana Janikowskog u dvoboju olimpijskih medaljaša.
Musaev vs. Szulakowski
 KSW

Askham je potvrdio kako je s razlogom postao nasljednik Khalidova na tronu KSW-ove srednje kategorije. Iako ova borba nije imala titulu kao ulog, obojica su došli maksimalno spremni, no Askham je jednostavno bio spreman odgovoriti na sve što Khalidov može ponuditi. Khalidov je zapravo bolje otvorio borbu tako što je odmah srušio Askhama te krenuo raditi na zahvatu kojim bi završio borbu. U tome nije uspio, a kroz pokušaje se podosta umorio te Scott već do kraja runde preuzima inicijativu. Taj se umor posebno vidio u preostale dvije runde, unutar kojih je Englez kvalitetno dolazio do rušenja te nakon toga i kontrole u parteru uz dovoljno nanošenja šteta da bi borba cijelo vrijeme bila aktivna. Na kraju mu je pripala pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon čega je na borbu odlučio prozvati prvaka poluteške kategorije, Tomasza Narkuna.

Sunaslovna borba donijela je dvoboj olimpijskih medaljaša, a dizač utega prekidom je savladao hrvača nakon osam minuta sjajne borbe. Szymon Kolecki uspio je odgovorio na rušenja Damiana Janikowskog te serijom udaraca u drugoj runda završiti njihovu borbu. Svoj je omjer tako doveo na 8-1, dok je Janikowski sad na ne baš zavidnih 4-3.

Rezultatski najvažnija borba priredbe bila je za titulu perolake kategorije, a tamo je još jednom briljirao 22-godišnji Salahdine Parnasse. Borac kojeg s razlogom zovu najvećim talentom u Europi upisao je rezultatski dominantnu pobjedu nad iskusnih Ivanom Buchinger, najboljim slovačkim MMA borcem.

Impresivni nokaut putem "spinning backfist udarcem upisao je Shamil Musaev, dok je pobjedu u velikoj ženskoj borbi upisala Karolina Owczarz. Ona je trokutom u drugoj rundi savladala Aleksandru Rolu.

Program je otvoren s četiri nokauta, od čega su dva bila ekspresna. Nažalost, jedan od njih dogodio se protiv našeg Srđana Marovića, kojem je prvi poraz u karijeri nanio Michal Wlodarek. Maciej Kaziecko savladao je Michaela Duboisa, Michael Michalski bio je bolji od Alberta Odzimkowskog, ali najatraktivniji potez priredbe pripada velikoj KSW zvijezdi, Artura "Korniku" Sowinskog. On je sjajnim high kickom završio borbu protiv Viniciusa Bohrera. Pogledajte sve spomenute prekide!

KSW 52 - Rezultati

Scott Askham (19-4) def. Mamed Khalidov (34-7-2) - jednoglasna sudačka odluka

Szymon Kolecki (8-1) def. Damian Janikowski (4-3) - TKO (R2, 3:03)

Salahdine Parnasse (14-0-1) def. Ivan Buchinger (36-7) - jednoglasna sudačka odluka

Shamil Musaev (14-0) def. Grzegorz Szulakowski (9-4) - TKO (R1, 1:17)

Karolina Owczarz (3-0) def. Aleksandra Rola (3-1) - prisiljavanje na predaju (R2, 4:35)

Artur Sowinski (20-11) def. Vinicius Bohrer (16-8) - TKO (R1, 0:52)

Michał Michalski (8-4) def. Albert Odzimkowski (11-4) -TKO (R1, 4:31)

Maciej Kazieczko (6-1) def. Michael Dubois (11-7) - KO (R1, 0:24)

Michał Włodarek (8-2) def. Srđan Marović (4-1) - KO (R1, 0:34)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 21:59