UFC

Zašto najveća francuska MMA zvijezda neće nastupiti na UFC priredbi u Parizu ove subote?

Cyril Gane

 JB Autissier/Panoramic/Profimedia
Bivši privremeni prvak UFC-ove teške kategorije po prvi puta neće predvoditi parišku UFC priredbu

Svakako jedva čekamo nastup našeg Ivana Erslana ovog vikenda u Parizu, ali mnogi se pitaju zašto nećemo gledati ponajveću francusku MMA zvijezdu - Cyrila ‘‘Bon Gamina‘‘ Ganea. UFC se vraća u Pariz ove subote, 28. rujna 2024. godine i po prvi puta otkako je najveća svjetska MMA promocija počela dolaziti u ‘‘Grad ljubavi‘‘, Ciryl Gane neće predvoditi parišku priredbu.

Naime, MMA je u potpunosti legaliziran u Francuskoj tek 2020. godine, a 2022. je UFC prvi puta organizirao priredbu u francuskoj prijestolnici. Tada je Gane svladao Taija Tuivasu, a iduće 2023. godine nokautirao je i Sergheija Spivaca u pariškoj Accor Areni. Na trećoj UFC priredbi u Parizu ove subote umjesto Ganea, borac lake kategorije Benoit Saint-Denis predvodit će glavni događaj u borbi protiv brazilskog Renata Moicana.

Mnogi su se fanovi pitali zašto bivši privremeni UFC prvak u teškoj kategoriji neće ući u kavez na priredbi u Parizu. Sada je stigao i odgovor, a to je - bolja prilika.

‘‘Pa, ne moramo o tome previše razgovarati s UFC-om koji dolazi u Pariz‘‘, rekao je Ganeov trener Fernand Lopez za Inside Fighting. ‘‘Očito je da su htjeli da Ciryl nastupi u Parizu, i ja sam razmišljao o tome, o tome smo i razgovarali. Ali pojavila se prilika s boljim protivnikom u smislu rankinga, bolja prilika u smislu ‘pay-per-viewa‘ i bolje konstrukcije karijere za povratak na pojas.‘‘

‘‘To ima smisla za nas da prihvatimo tu priliku‘‘, nastavio je Lopez. ‘‘Ciryl je već dva puta nastupio u Parizu, završio svoje protivnike dva puta u Parizu i uživao u tim trenucima pobjede. Mislim da je za njega sada novi izazov otići u Abu Dhabi, na novo tržište. I da se kvalificira ako bude bio potreban za borbu za pojas.‘‘

Nažalost za Ganea, ti su planovi nakratko poremećeni nakon što se njegov protivnik, Alexander Volkov, povukao s UFC-a 308 (26. listopada 2024.) u Abu Dhabiju zbog ozljede. No, dvojac će se ipak sukobiti malo kasnije ove godine, na UFC-u 310 7. prosinca u Las Vegasu.

Gane nije nastupao od spomenute borbe protiv Spivaca u rujnu 2023. godine.

Linker
24. rujan 2024 17:30