UFC

Whittaker se prisjetio prve borbe protiv Adesanye: ‘Vlastiti ego me ponio, srljao sam naprijed‘

Robert Whittaker vs. Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Uvjeren da je prepoznao i ispravio pogreške, bivši prvak vjeruje u novi uspon na tron

12. veljače u Houstonu, nešto manje od dvije i pol godine od prvog okršaja, Israel Adesanya i Robert Whittaker ponovno će u Octagonu stati jedan preko puta drugog. Ovog puta Adesanye će biti taj s pojasom prvaka u svom vlasništvu, dok će Whittaker biti onaj koji će mu istog pokušati oduzeti.

Prošlo je dovoljno dugo vremena od tog okršaja. Adesanya je titulu tri puta obranio, a pronašao je vremena i za neuspješan napad na polutešku kategoriju. Whittaker je za to vrijeme ostvario tri pobjede i izborio revanš, koji mnogi smatraju kako mu je trebao biti dodijeljen već ranije. No, njemu to sad nije problem, budući da smatra kako se kroz borbe protiv Gasteluma, Tilla i Cannoniera uspio posložiti na pravi način. Uspio je odgovoriti na sve što mu je Adesanya uspio napraviti, a što su protivnici nakon toga pokušali.

"I drugi su mi protivnici pokušavali ući u glavu poput Adesanye, ali nisu uspjeli. Mislim kako je zapravo tamo zaslužan cijeli skup različitih stvari koje su mi se nalazile u glavi, ali još gore način na koji sam se nosio s njima i tako sve učinio još gorim. Mislim da je i Adesanya to spomenuo, moj ego bilo je ono što me pogodilo. Koliko god da mu ne želim odati priznanje što je to primijetio, moj ego bio je važan u svemu tome i zapravo glavni razlog zašto mentalno nisam bio onakav kakav sam trebao biti. Dozvolio sam da me dira debata između Australije i Novog Zelanda, jednostavno sam dozvolio da sve ima utjecaja na mene. Rezultat je bilo to kako sam se ja ponašao te kako sam se borio. Prihvatio sam to, priznao sam sam sebi svoje pogreške i možemo vidjeti kako sam danas drugačiji borac nego onda", rekao je Whittaker u razgovoru za MMA Junkie, dodavši nešto o načinu na koji je posložio stvari u svojoj glavi:

"Jedini slučaj u kojem se možeš popraviti i učiniti se boljim je onaj kad prihvatiš svoje pogreške. To je ono što radim sve od poraza protiv Adesanye. Svaku borbu nakon toga sam bio posložen, znao sam što radim loše i što mogu raditi još bolje. Promjene koje sam radio su me dovele ovdje gdje sam sada. Uzbuđen sam oko toga da pokažem svoje vještine na testu koji mi slijedi."

Naravno da je onda uvjeren da će u revanšu sve biti drugačije, uključujući i ishod meča, ono što je zapravo najvažnije. Da bi u tome uspio, za početak mora izbjeći pogreške koje je onda radio, a kojih je sad itekako svjestan.

"Revanš će biti drugačija borba. Najveća pogreška koju sam radio je to što sam mu išao u lice. Moja neopreznost, neoprezno sam srljao. Upao sam u svaku od njegovih zamki, a svejedno sam tvrdoglavo jurišao naprijed pokušavajući mu otkinuti glavu. To je jedino što mi je prolazilo kroz glavu i nije mi upalilo. To nije moj način borbe, niste me takvog mogli gledati u mojim drugim borbama. Primijetio sam to, prihvatio sam i uzvratio. Sad ćete vidjeti puno toga drugačijeg", siguran je u drugačiju borbu te na kraju i drugačijeg pobjednika.

Linker
07. srpanj 2024 02:57