UFC

White progovorio o Diegu Sanchezu: ‘Može me nazvati, ovo će uvijek biti njegova kuća‘

Diego Sanchez
 ans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Nitko ne spori da je Diego Sanchez ikona MMA-a i apsolutna legenda UFC-a

Prava drama događala se u posljednjih mjesec dana oko legendarnog borca Diega Sancheza. Pobjednik prve sezone Ultimate Fightera, sa 16 godina iskustva borbi u UFC-u, dobio je otkaz nedugo prije svoje planirane oproštajne borbe. Razlog je bio jasan. Njegov kontroverzni trener i menadžer, Joshua Fabia, koji je po mišljenju MMA javnosti preuzeo kontrolu nad Diegovim životom.

Ipak, veliki zaokret dogodio se kad je Sanchez odjednom prekinu suradnju s Fabiom, što su mnogi shvatili kao dokaz kako je borac napokon progledao i shvatio kakav ovaj utjecaj ima na njega. Automatski se tu mijenja i stav Dane Whitea, koji je prije samo nekoliko tjedana izrazio žaljenje oko toga što se Diegu događa, uz dodatak kako je dozvolio parazitu da mu se umiješa u život. Diega je prokomentirao u razgovoru s Kevinom Ioleom.

"Diego može uzeti telefon i nazvati me. Kao i bilo tko od tih momaka iz prve sezone Ultimate Fightera. Imao sam prije nekoliko godina žestoke nesuglasice s Joshem Koscheckom, ali da on uzme telefon i nazove me, ja bih s Koscheckom razgovarao. Ako me bilo tko od tih momaka treba, samo neka me nazovu", rekao je White, time pokazavši koliko cijeni sve borce iz showa koji je zapravo spasio UFC:

"Ovo će uvijek biti Diegova kuća. Uvijek će biti dio povijesti ove kompanije. Sve dok sam ja tu on će biti respektiran za sve što je napravio za UFC i Ultimate Fighter. Ne pratim sve te gluposti koje se pišu. Ne zanima me tko je što rekao. Kad vam kažem da me zaboli briga za to, ne mogu vam biti iskreniji. Ja volim Diega Sancheza i uvijek ću ga voljeti. Ako me Diego treba, neka me nazove."

Ipak, po pitanju povratka u UFC-u i ponovnog organiziranje oproštajne borbe, tu baš nije uvjeren kako bi to bila prava odluka.

"Nisam siguran u to. Čak i dok smo mu radili oproštajnu borbu, nije mi se sviđala činjenica da se i dalje bori. Ako se on želi boriti, a ja ga pustim, vjerojatno će završiti negdje drugdje i to mi se konstantno vrti kroz glavu. Volim tog dečka, on je htio još jednu borbu i ja sam mu je dozvolio. Nakon toga se sve raspalo i evo gdje smo sada", odgovorio je White, time ne otkrivši bi li bio spreman Diegu dati tu još jednu borbu koju mu je obećao.

Sanchez je najavio kako će uskoro objasniti što se sve dogodilo između Fabije i njega, no to obraćanje javnosti još uvijek se nije dogodilo. Nakon što napokon dođe na red, trebali bismo znati više.

Linker
08. srpanj 2024 05:40