UFC

White ne popušta: ‘Odluka je na Jonesu, može se boriti ovoga ljeta ili ne mora više nikada‘

Dana White i Jon Jones
 JEFF ZELEVANSKY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘Umirovi li se iste sekunde, ja ću ga još uvijek smatrati najboljim svih vremena‘

UFC će nastaviti s Jonom Jonesom ili bez njega. Jasna je to poruka Dane Whitea borcu kojeg osobno još uvijek smatra najboljim svih vremena.

"Jones mora sam odlučiti hoće li se boriti. Nitko ga na ništa ne prisiljava. Iza njega je uspješna karijera i nevjerojatno ostavština. Osobno ga vidim kao GOAT-a, iako sada postoje likovi poput (Kamarua) Usmana koji mu se opasno približavaju. Odluka je na njemu. Može se boriti ovoga ljeta ili ne mora više nikada. Sve je na njemu", rekao je White na press konferenciji.

Predsjednik UFC-a Jonesu je ponudio nekoliko opcija. Francis Ngannou, odnosno napad na teškašku titulu bila je prva od njih, ali bivši vladar poluteške kategorije tražio je novac koji mu UFC u ovim trenucima nije spreman ponuditi. White se potom okrenuo Derricku Lewisu kao idućem izazivaču, a 'Bonesu' je ponudio Stipu Miočića. No, to izgleda nije meč koji je Jon spreman prihvatiti.

"Ne uzbuđujte se, neću se boriti protiv Stipe. Ja nisam tu da bih se borio protiv njega, no protiv njega ću braniti pojas, s time nemam nikakvih problema. Tražim najveću borbu i spreman sam čekati. Imam 33 godine i osjećam se bolje nego ikad", nedavno je poručio Jones.

Tko će popustiti? To je u ovim trenucima teško za prognozirati, no čini nam se da su i White i Jones dosta odlučni u svojoj namjeri...

"Može se umiroviti iste sekunde i ja ću ga još uvijek smatrati najboljim ikada. Naravno, sve dok netko drugi ne dostigne njegova postignuća", zaključio je Dana.

Linker
05. srpanj 2024 23:15