UFC

Weidman ne želi treću borbu protiv Andersona Silve: 'Samo ako mi daju ludu svotu novca'

Chris Weidman i Anderson Silva
 Screenshot/Youtube
Nekadašnji UFC-ov prvak srednje kategorije Chris Weidman ne bi želio odraditi treću borbu protiv MMA legende Andersona Silve, iako je Brazilca čak dvaput pobijedio u borbi za titulu.

Weidman je u ljeto 2013. srušio Silvu s trona neočekivanim nokautom u drugoj rundi i nanio mu prvi poraz u UFC-u, a u prosincu iste godine obranio pojas protiv "Spidera" nakon što je Silva teško ozlijedio nogu. Upisao je Weidman zatim još dvije pobjede protiv Lyota Machide i Vitora Belforta, a onda izgubio pojas protiv Lukea Rockholda i upisao pet poraza u posljednjih šest borbi.

Na pitanje bi li radije odradio revanš s Rockholdom ili trilogiju sa Silvom, Weidman je odgovorio: "Rockhold, volio bih se boriti protiv njega, ali ne u sljedećem nastupu. Treba mi pripremna borba. Mislim da je još uvijek dobar. Ljudi kažu da više nema čvrstu bradu, ali to kažu i za mene. Mislim da je ipak čvrst protivnik".

"Anderson Silva? Ne. Morali bi mi dati ludu svotu novca da se borim protiv njega. Nikako. Već sam ga dvaput pobjedio. Ništa ne bih dobio borbom protiv njega, osim ako se radi o novcu", rekao je Weidman.

Kao ni Weidman, ni Silva nije u formi. Legendarni borac trenutno je na jednoj pobjedi u posljednjih šest borbi, uz četiri poraza i jedan "no contest". Nakon poraza od Weidmana i ozljede noge upisao je samo jednu pobjedu, protiv Dereka Brunsona 2017. odlukom sudaca. U 2019. je gubio od Israela Adesanye i Jareda Cannoniera.

Linker
04. srpanj 2024 06:04