UFC

Volkan Oezdemir nije oduševljen Hillom, vrata za njihovu borbu su širom otvorena

Volkan Oezdemir

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Švicarski borac očito ima namjeru ugasiti novonastali hype u poluteškoj kategoriji

Impresivan način na koji je savladao Johnnyja Walkera dao je Jamahalu Hillu prostor za samopromociju, što je on objeručke prihvatio. Za početak odmah u Octagonu, a onda i na konferenciji za medije, gdje je biranim riječima pokušao ostaviti jak dojam i možemo reći kako mu je to uspjelo. Bila je to ujedno njegova četvrta pobjeda u pet UFC nastupa i druga u nizu.

Hill je odmah nakon borbe izjavio kako mu je glavni cilj bio da ljudi prestanu sumnjati u njega te da krenu vjerovati. Poprilično je otvoreno izrazio želju boriti se protiv bilo koga. Zapravo, najavio je da će mnoge poslati na spavanje jednako kao što je to napravio Brazilcu.

Tu njegovu izjavu podijelio je ESPN na Twitteru te je ista podijeljena od strane Volkana Oezdemira. Bivši izazivač za titulu poluteške kategorije vjerojatno je tu vidio svoju priliku za izraziti interes okušati se protiv Hilla u njegovoj idućoj borbi.

"Ja i dalje sumnjam", samo kratko je napisao Volkan, vjerojatno s namjerom da što prije dobije Hillovu uzvratnu reakciju.

Budući da je doživio dva poraza u nizu, od Jirija Prochazke i Magomeda Ankalaeva, a i ranija pobjeda protiv Aleksandra Rakića bila je dvojbena, Volkanu pod svaku cijenu treba neka značajna pobjeda. Očito je prepoznao Hilla kao borca preko kojeg bi do toga mogao doći. O njemu će se prije iduće borbe svakako puno pisati i imat će pažnju na sebi pa je prema tome svakome poželjan protivnik

32-godišnji Švicarac inače se nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača poluteške kategorije, dok se Hilla očekuje na desetom, koje je do prije njihove borbe držao Walker. Prema tome ta borba itekako ima smisla. Ako se ista sviđa UFC-vim matchmakerima mogao bi Hill dobio priliku okušati se protiv borca koji je također uz sebe svojevremeno imao veliki hype. Taj hype doveo je Volkana do napada na titulu, gdje je početkom 2018. godine ipak zaustavljen od Daniela Cormiera.

Linker
04. srpanj 2024 10:34