UFC

(VIDEO) ‘Znate što? Američki prvak se vraća!‘: Pogledajte video kojim je Colby Covington najavio svoj povratak

Colby Covington

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
35-godišnji Colby Covington krajem godine ponovo će pokušati osvojiti UFC-ovu titulu prvaka

Jako dugo čekamo novi nastup Colbyja Covingtona, a ponajbolji svjetski velteraš nije nastupio još od trećeg mjeseca prošle godine. Sjećamo se kako je 15-ak dana nakon tog nastupa uslijedio fizički napad od strane Jorgea Masvidala i Colby Covington dobar dio prošle godine proveo je na sudu, tužeći Jorgea Masvidala.

Iako Covington nije zadobio nekakve teže ozljede u tom napadu i mogao se vratiti u kavez, sve se oduljilo iz nekog razloga. Covington je odlučio čekati napad na titulu, a nakon što je Leon Edwards dvaput porazio Kamarua Usmana, Dana White je potvrdio kako će Colby postati sljedećim izazivačem. Nažalost, sve do 12. mjeseca, točnije do 16. prosinca čekati ćemo obračun Edwardsa i Covingtona.

Dvojica velteraša predvodit će posljednji ovogodišnji UFC-ov ‘‘PPV‘‘ event, a pitanje je u kakvom će izdanju doći Covington nakon tako duge pauze. Colby se posljednjih godina bori jednom godišnje u prosjeku, dok je Leon Edwards ipak bio nešto aktivniji. 32-godišnji Leon ujedno je i mlađi od 35-godišnjeg Colbyja, ali svjestan je Colby da mu je ovo vjerojatno posljednja prilika za postati UFC-ovim prvakom.

Dvaput se Covington borio za pojas i u oba navrata izgubio je od Kamarua Usmana. Porazi li ga i Leon Edwards, Covington će skliznuti iza nekoliko boraca koji čekaju svoju priliku, a zaslužuju napad na pojas. Velter kategorija uvijek je prepuna elitnih boraca, a ništa drukčije nije niti trenutno. Belal Muhammad i Shavkat Rakhmonov blizu su napada na titulu, a možda se i Khamzat Chimaev odluči na povratak u velter. Kamaru Usman i dalje je pri vrhu, a ne treba još otpisivati niti Gilberta Burnsa.

Dodamo li mlade nadolazeće borce kao što su Ian Garry, Jack Della Maddalena, Rinat Fakhretdinov i Sean Brady, jasno je kako će velter kategorija konstantno imati gužvu pri vrhu. Covington zato mora doći maksimalno pripremljen na meč protiv Edwardsa, a nedugo nakon službene potvrde meča, Colby je objavio najavni video.

‘‘Ljudi su se pitali: ‘Kada ćeš se boriti? Kada se kralj Miamija vraća?‘ Znate što? Američki prvak se vraća!‘‘, poručio je Colby u svom videu, a zatim je dodao kako će vratiti pojas u Ameriku.

Covington uvijek ponosno ističe svoje američko državljanstvo i nema sumnje da će na tom narativu graditi priču oko ovog meča. Povratak pojasa u SAD nešto je čime će pokušati pridobiti američku publiku, ali nešto će se pitati i Leona Edwardsa.

Linker
03. srpanj 2024 06:11